The Banker proglasio RBI „bankom godine u srednjoj i istočnoj Europi“

30.11.2018

RBI je također osvojio priznanje kao „banka godine u 2018.“ u Austriji, a njegove banke kćeri u Bugarskoj, Slovačkoj i Ukrajini ponijele su taj naslov u vlastitim državama.

 

Po jedanaesti put časopis The Banker proglasio je Raiffeisen Bank International AG (RBI) „bankom godine u srednjoj i istočnoj Europi“. RBI je također osvojio priznanje kao „banka godine u 2018.“ u Austriji, a njegove banke kćeri u Bugarskoj, Slovačkoj i Ukrajini ponijele su taj naslov u vlastitim državama. Poznati je časopis Financial Timesa nagrade uručio članu Uprave RBI-ja i glavnomu direktoru za financije Martinu Grüllu na gala svečanosti u Londonu 29. studenoga.

„Nedavno restrukturiranom, racionaliziranom RBI-ju temeljni je posao njegov klijent. Kao odraz uspjeha u obavljanju toga posla proglašen je bankom godine u 2018. u četirima državama regije [srednje i istočne Europe] – Austriji, Bugarskoj, Slovačkoj i Ukrajini“, riječi su kojima je The Banker u prosinačkom izdanju objasnio svoju odluku o odabiru RBI-ja za pobjednika u regiji. Kao dodatni razlozi navedeni su poboljšana ukupna kapitalizacija i učinkovitost, pojednostavljenja, usredotočenost na srednju i istočnu Europu, veća profitabilnost, smanjeni troškovi rizika i više tehnoloških inovacija.