RBA nastavlja s radionicama financijskog opismenjavanja učenika

11.04.2019

Krunoslava Baumschabel Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima održala je radionicu financijskog opismenjavanja učenicima drugih razreda OŠ Dobriša Cesarić u Osijeku.

 

Krunoslava Baumschabel Banić, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima održala je radionicu financijskog opismenjavanja učenicima drugih razreda osnovne škole Dobriše Cesarić u Osijeku.

U sklopu obilježavanja Europskog tjedna novca, Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) nastavila je s održavanjem predavanja i radionica financijskog opismenjavanja učenika osnovnih i srednjih škola s ciljem upoznavanja navedenih skupina s pojmovima, institucijama i poslovima koji se odvijaju unutar bankarskog sektora i financijske industrije.

Tridesetak učenika drugih razreda osnovne škole Dobriše Cesarić znatiželjno je slušalo interaktivno predavanje Baumschabel Banić, pritom dajući svoje shvaćanje i odgovore na pitanja kako funkcionira banka, zašto je važno štedjeti i kako biti odgovoran prema novcu.

Nakon održanog predavanja Krunoslava Baumschabel Banić poručila je kako je važno na vrijeme početi s financijskom edukacijom kako bi školarci mogli razumjeti pojmove koji ih svakodnevno dotiču u obiteljskom okruženju, kroz medije, od prijatelja. "Sve uzraste naših školaraca treba financijski obrazovati kako bi bili odgovorni prema svojim budućim financijama. Od kada se prvi puta susretnu s džeparcem, djeci je bitno približiti zašto i kako biti odgovaran prema novcu. Upravo to je temelj za njihovo buduće odgovorno financijsko postupanje", poručila je Baumschabel Banić.

Raiffeisenbank Austria d.d. aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi programa financijskog opismenjavanja djece i mladih. Najveći dio aktivnosti organiziran je u vrijeme obilježavanja Europskog tjedna novca, u kojemu sudjeluje više od 20 zemalja, a čija je svrha poticati obrazovanje mladih u području financijske pismenosti. RBA svoj doprinos daje održavanjem edukativnih prezentacija i radionica učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima o važnosti financijske pismenosti, kao i o potrebi odgovornog upravljanja novcem i osobnih financijama.