Michael Georg Müller novi član Upravnog odbora FIC-a

09.03.2018

Raspravljalo se o planovima za 2018. u kojoj će naglasak biti na razvoju suradnje i komunikacije s Vladom i javnosti radi poboljšanja investicijske klime i privlačenja stranih i domaćih ulaganja.

 

Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. na nedavno je održanoj skupštini Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council – FIC) izabran za člana Upravnog odbora.

Na Skupštini Udruženja raspravljalo se i o planovima za 2018. godinu u kojoj će naglasak biti na daljnjem razvoju suradnje i aktivne komunikacije s Vladom Republike Hrvatske i cjelokupnom hrvatskom javnosti radi poboljšanja investicijske klime i privlačenja, kako stranih, tako i domaćih ulaganja.

Prilikom imenovanja za novoga člana Upravnog odbora, Michael Georg Müller predsjednik Uprave RBA izjavio je: “Raiffeisen banka već dugi niz godina intenzivno surađuje s međunarodnim i domaćim razvojnim institucijama koje su motivirane istim ciljevima koje i sama Banka promiče. Pronalazak kvalitetnih investitora s velikim kapacitetima, veliki je posao, ali je također i izazov za sve nas. Čast mi je i zadovoljstvo biti članom ovakve vrijedne inicijative čiji je cilj poticanje gospodarskoga rasta i povećanja konkurentnosti RH na globalnoj poslovnoj karti".

Mladen Fogec, predsjednik Uprave Siemensa Hrvatska i dosadašnji predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council - FIC), izabran je za novog predsjednika Udruženja na izbornoj skupštini s mandatom do 2020. godine. Na čelu Udruženja stranih ulagača Mladen Fogec će u suradnji s ostalim članovima Uprave nastaviti raditi na unapređenju ulagačke klime u Hrvatskoj i jačanju suradnje s državnim tijelima, poslovnim udruženjima koja djeluju u Hrvatskoj te stvaranju čvršćih veza među postojećim ulagačima i onima koji tek dolaze na hrvatsko tržište.

Za potpredsjednike Udruženja izabrani su Zoltán Áldott, predsjednik Uprave INA-e i Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 d.o.o. Kao članovi Upravnog odbora, uz  Michaela Georga Müllera izabrani su, Burak Baykan, regionalni direktor Doguş grupe za Hrvatsku i Crnu Goru, Dejan Ljuština, partner u PricewaterhouseCoopers Savjetovanju d.o.o. i Tomislav Šlat, direktor 3M-a za jugoistočnu Europu.

Rad Udruženja u protekloj godini predstavio je glavni tajnik Igor Zgrabljić koji je ovim putem najavio održavanje tradicionalne godišnje konferencije o stranih ulaganjima koju će Udruženje organizirati tijekom ove godine.