Lažni SMS-ovi o poslovanju RBA banke

05.03.2022

Želimo vas upozoriti na lažne SMS-ove i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana. U njima se pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost naše banke.

 

Dragi klijenti,

želimo vas upozoriti na lažne SMS-ove i druge poruke koje su u opticaju proteklih dana. U njima se pokušava diskreditirati poslovanje i stabilnost naše banke.

Poruke nama nepoznatih autora su neistinite i lažne. Danas, 5.3.2022., smo navedene lažne poruke prijavili Ministarstvu unutarnjih poslova koje je pokrenulo daljnje kriminalističko istraživanje.

Za sve naše klijente želimo naglasiti sljedeće činjenice:

• Vaš novac i imovina u potpunosti su sigurni
• Dostupne su vam sve naše usluge i svi naši proizvodi
• Poslovanje banke je u potpunosti stabilno.

Također, bitno je naglasiti kako RBA ne posluje na pogođenim tržištima Ukrajine i Rusije te upravo zato za nas ne postoji nikakva izloženost prema tim tržištima. 97% poslovanja RBA odvija se unutar Republike Hrvatske i Europske unije. Imamo visoku razinu kapitala, kao i iznimno visoku razinu likvidnosti.

Ako primite poruke koje govore suprotno te šire dezinformacije i paniku, molimo vas da nam ih pošaljete na info@rba.hr kako bismo ih proslijedili Ministarstvu unutarnjih poslova. Također, možete nas nazvati na broj 072 62 62 62 ili se javite direktno vašem osobnom kontaktu u našoj banci.

Iskreno nam je žao ako ste i vi primili poruku uznemirujućeg sadržaja. Teško nam je razumjeti da pojedinci dodatno uzrokuju paniku šireći lažne vijesti.

RBA ostaje glas transparentnosti, istine, mirnoće i jasnoće. Tu smo za vas u svakom trenutku. Slobodno nam se javite i odgovorit ćemo na sva vaša pitanja.

Vaša RBA