Kreće početna ponuda fonda Raiffeisen Sustainable Mix - prvog fonda u Hrvatskoj baziranog na konceptu održivog razvoja

07.09.2020

U razdoblju od 7. rujna do 6. listopada trajat će početna ponuda fonda Raiffeisen Sustainable Mix.

 

Danas kreće početna ponuda fonda Raiffeisen Sustainable Mix - prvog fonda u Hrvatskoj baziranog na konceptu održivog razvoja.

U razdoblju od 7. rujna do 6. listopada trajat će početna ponuda fonda Raiffeisen Sustainable Mix. Riječ je mješovitom otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom pod upravljanjem Raiffeisen Investa koji je ujedno i treći napajajući fond u ponudi Društva.

Ovo je ujedno i prvi fond u Hrvatskoj koji se temelji na konceptu održivog razvoja, što znači da se prilikom ulaganja uz financijske aspekte, uzimaju u obzir tri najvažnije kriterija – zaštita okoliša, utjecaj na društvo i socijalni aspekti  te korporativno upravljanje.

„Ulaganje u svrhu održivosti izraz je odgovornosti koju smo kao dio fondovske industrije preuzeli na sebe upravo pokretanjem prvog fonda u Hrvatskoj koji se temelji na poštivanju ekoloških, socijalnih i upravljačkih kriterija prilikom odabira investicija. Briga za okoliš, održiva energija, rodna ravnopravnosti teme su od izuzetne važnosti te će se kroz fond ulagati u one kompanije i države koji principe održivog razvoja drže od prioritetnog značaja. Upravo pokretanjem ovog fonda građanima i kompanijama u Hrvatskoj pružena je prilika da ulažu u ostvarivanje održive budućnosti“, poručila je Vesna Tomljenović Čičak, predsjednica Uprave Raiffesisen Investa.

Početna vrijednost udjela prilikom početne ponude iznosi 100,00 EUR te će fond započeti s radom po uspješnom okončanju početne ponude udjela. Fond je denominiran u valuti EUR, a uplate su moguće u EUR i HRK. Minimalan ulog iznosi 65 EUR / 500 HRK.

Zahtjeve za izdavanje udjela u fondu moguće je podnijeti u svim RBA poslovnicama u kojima su dostupne i detaljnije informacije o fondu.

Svaki ulagatelj dužan je prije ulaganja upoznati se s Prospektom i Pravilima te Ključnim informacijama za ulagatelje fonda.

Također, dodatne informacije potražite kod svojeg bankara, u poslovnicama Raiffesien banke te na stranicama Raiffeisen investa.