RBA podržala završni event programa AmCham Talents 2016.

15.12.2016

Marko Jurjević, član Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pozdravio je polaznike programa AmCham Talents 2016. na završnom eventu i svečanom proglašenju dobitnika nagrada.

 

Marko Jurjević, član Uprave Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pozdravio je polaznike programa AmCham Talents 2016. na završnom eventu i svečanom proglašenju dobitnika nagrada.

U hotelu Esplanade, okupio se veliki broj polaznika programa koji su trudom i zalaganjem u proteklih nekoliko mjeseci zaslužili nagrade i priznanja. Na samom početku pozdravni govor održala je Andrea Doko Jelušić, izvršna direktorica Američke gospodarske komore u Hrvatskoj, a nakon nje kratko se obratio i Berislav Horvat, Country Managing Partner u EY Hrvatska.

Marko Jurjević se u svom pozdravnom govoru obratio polaznicima programa te istaknuo sljedeće: "Svjesni smo činjenice da danas veliki broj mladih odlazi iz Hrvatske i karijeru započinju ili nastavljanju u inozemstvu. Ipak, svi vi dokaz ste da se situacija ipak mijenja u pozitivnom smjeru i da postoje oni koji ulažu u svoje obrazovanje i koriste naučeno u svakodnevnom poslovanju. RBA u svom poslovanju veliki naglasak stavlja na suradnju i komunikaciju između kolega, posebno izvan svoga djelokruga rada. Zato svake godine uključujemo i naše djelatnike u program, te smo ponosni što smo prošle godine imali pobjednicu, a ove godine finalista. Program AmCham talents izuzetno je kvalitetan i sigurno će svatko od vas iskoristiti sve što program pruža.

"Nakon uvodnih govora, uslijedilo je predstavljanje finalista: Drago Žilić, RBA, Andrea Smetko, IN2 i Martina Boban, Novartis Hrvatska d.o.o. a zatim i natjecateljski dio u kojem je svaki od tri kandidata održao izlaganje na temu "ekonomija dijeljenja" te obrazložio njene pozitivne i negativne strane i u zaključku naveo što osobno misle o tom svjetskom trendu koji je polako počeo ulaziti u sve gospodarske grane. Nakon izlaganja, finalisti su odgovarali na pitanja pripremljena od strane žirija, te su nakon toga članovi žirija odlučili i o pobjedniku.

Martina Boban proglašena je pobjednicom ovogodišnjega programa, dok je drugo mjesto zauzeo Drago Žilić, a treće mjesto pripalo je Andreji Smetko.