RBA i HPO partneri u organizaciji Paraolimpijskog školskog dana

08.12.2015

Kraj ove godine Raiffeisenbank Austria d.d. obilježila je partnerstvom sa Hrvatskim paraolimpijskim odborom u organizaciji Paraolimpijskog školskog dana.

 

Kraj ove godine Raiffeisenbank Austria d.d. obilježila je partnerstvom sa Hrvatskim paraolimpijskim odborom u organizaciji Paraolimpijskog školskog dana.

Projekt čiji je cilj promocija paraolimpijskih sportova među djecom, uključivanje što većega broja djece s teškoćama u razvoju u sportske aktivnosti, te odgoj novih generacija u kojima osobe s invaliditetom više neće biti izolirana socijalna skupina. Projekt kojeg HPO uspješno provodi već petu godinu zaredom može se pohvaliti s činjenicom da je do sada obuhvatio više od 50 tisuća djece u 125 škola iz 12 županija, te da je proteklih godina dobitnik brojnih međunarodnih i nacionalnih priznanja.

Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a izjavio je: "Prošli tjedan obilježili smo Međunarodni dan osoba s invaliditetom koji uvijek koristim za refleksiju – kako bih osvijestio dug put kojim smo prošli da bismo osigurali ravnopravnost i ukazali svijetu da ravnopravnost nije samo zakonska stavka, već stanje svijesti. U tom kontekstu naši su paraolimpijci istinska inspiracija i osobe koje to stanje svijesti mogu izgraditi. Zato me raduje da su naša nastojanja prepoznata i od korporativnoga sektora te da se Raiffeisen banka priključila kao novi član našoj paraolimpijskoj obitelji".

Michael Georg Müller, predsjednik uprave Raiffeisen banke dodao je: "Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo biti dijelom ovako vrijednoga projekta. Onoga trenutka kad svaki nedostatak, fizički ili psihički, bez obzira kako velik ili malen bio, rezultira preprekama u životu pojedinca, vrijeme je da se zajednica aktivira. Iz toga razloga Raiffeisen banka je ponosna što može podržati ovakav projekt, posebno zato što se radi o djeci i mladima. Paraolimpijski školski dan prepoznali smo kao platformu za rušenje mnogih predrasuda, a najbolji način za stvaranje društveno odgovorne okoline je obratiti se najmlađima koji tek formiraju svoje stavove. Naša je suradnja s Hrvatskim paraolimpijskim odborom započela na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, te se nadamo da smo na ovaj način pridonijeli njegovom obilježavanju u Hrvatskoj".

Tijekom naredne godine RBA će aktivno sudjelovati u provedbi programa u sklopu kojega se putem posebno osmišljene igre, fizičke aktivnosti i prezentacije poznatih paraolimpijaca, smanjuje rezerviranost djece prema onima koji su različiti te razvijaju njihova tolerancija, empatija i prihvaćanje.