Što je HROK?

 

HROK kreditno izvješće poslovnog subjekta

HROK je Hrvatski registar obveza po kreditima zadužen za izdavanje kreditnog izvješća poslovnog subjekta s podacima o vašim obvezama koje imate kod financijskih institucija korisnica HROK-a te urednosti podmirivanja obveza.

 

Vrste kreditnog izvješća

 

Kreditno izvješće na osobni zahtjev - poslovni subjekti - NOVO

Želite li imati uvid u svoje kreditno izvješće možete ga zatražiti i u poslovnicama Raiffeisen banke.
Kreditno izvješće na osobni zahtjev uz vaše podatke o zaduženosti i urednosti podmirivanja obveza, sadrži i podatke o vjerovnicima obveza, kao i pregled svih ranije postavljenih upita za kreditna izvješća. 


Kako zatražiti kreditno izvješće?

• Informirajte se o svim bitnim činjenicama o HROK-u putem dokumenta Informacija o Hrvatskom registru obveza po kreditima i ponuda za davanje izjave za registar.
• Zahtjev za dostavu kreditnog izvješća može zatražiti ovlaštena osobe za zastupanje poslovnog subjekta, bez obzira jeste li klijent RBA.
• Popunite i potpišite Zahtjev za dostavu kreditnog izvješća na osobni zahtjev i izaberite način dostave elektroničkom ili običnom/preporučenom poštom na adresu.
• Uz Zahtjev potpisujete i Izjavu o suglasnosti za HROK.

Naknada za manipulativne troškove podnošenja zahtjeva za izdavanje HROK izvješća  50,00 HRK + PDV

Cijena kreditnog izvješća na zahtjev poslovnog subjekta uključuje uz naknadu banke i naknadu HROK-a LINK (http://www.hrok.hr/hr/kreditno-izvjesce-na-zahtjev-poslovnog-subjekta). Detaljnije informacije o Hrvatskom registru obveza po kreditima, Izjavama i najčešćim pitanjima potražite na službenim stranica HROK-a LINK(www.hrok.hr)

 

Kreditno izvješće na zahtjev RBA - poslovni subjekti

Zainteresirani ste za financiranje ili trebate garanciju banke?
Uz osnovnu dokumentaciju za financiranje potpisujete i Izjavu za HROK. Potpisom Izjave o suglasnosti korisniku registra (RBA d.d.) omogućujete uvid u vaše podatke o zaduženosti i urednosti podmirivanja obveza. Prije potpisivanja Izjave, informirajte se o svim bitnim činjenicama o HROK-u putem dokumenta Informacija o Hrvatskom registru obveza po kreditima i ponuda za davanje izjave za registar.

Izaberite između obrasca jednokratne ili višekratne izjave za HROK: 

Jednokratna izjava omogućuje Banci postavljanje samo jednog upita i jednokratno procjenjivanje.
• Potpisivanjem višekratne izjave klijent daje suglasnost Banci da za njega može postaviti više upita u Registar u razdoblju trajanja ugovornog odnosa. 

Contact us

Ask for additional information

Visit us at any of our centres

Call us

RBA INFO line for business entities