RBA prezentirala ponudu turističkih kredita na FOS-u u Vodicama

12.04.2019

FOS razmatra aktualne teme te nudi edukativne sadržaje i umrežavanje s ponuđačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) predstavila je ponudu turističkih kredita na održanom 4. regionalnom Forumu obiteljskog smještaja u Vodicama, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.

Raiffeisen banka prepoznala je vrijednost sudjelovanja u ovom projektu budući da se radi o jedinom organiziranom regionalnom skupu pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu (iznajmljivača) iz pojedine regije. FOS razmatra aktualne teme te nudi edukativne sadržaje i umrežavanje s ponuđačima proizvoda i usluga za obiteljski smještaj.

RBA u svojoj ponudi nudi rješenje i fizičkim i pravnim osobama koje se bave turističkom djelatnošću, iznajmljivanje apartmana i soba (obiteljski smještaj) te svima koji se žele pripremiti za turističku sezonu. Slijedom toga su, Mirela Krstulović – direktorica Regije za poslovanje s pravnim subjektima, Sineva Đurica – voditeljica poslovnice, Marijana Marin Lazinica – glavna voditeljica Poslovnog odnosa te Anita Mrvica – menadžerica Poslovnog odnosa, na održanom Forumu prezentirale RBA Turističke kredite za fizičke osobe koje se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, turističke kredite za mala i srednja poduzeća (kredite za pripremu turističke sezone, HBOR kredite i kredite uz EIF jamstvo).

Mirela Krstulović je nakon završetka Foruma istaknula: „„Razvoj turizma i turističke ponude Šibensko-kninske županije je u usponu. Posljednjih se godina počelo intenzivno raditi na revitalizaciji cijelog područja, te smatram da su ovakvi događaji nužni te vrlo korisni za privatne iznajmljivače iz ove županije. Forum obiteljskog smještaja svakako je jedan od kanala putem kojega se možemo direktno obratiti velikom broju privatnih iznajmljivača te predstaviti RBA ponudu, ali im i omogućiti da poboljšaju, unaprijede i prošire svoju ponudu i kapacitete. Ove godine smo intenzivirali svoju prisutnost te suradnju s Hrvatskom gospodarskom komorom, te vjerujem da će sudjelovanje RBA na ovim događajima znatno doprinijeti percepciji RBA kao banke koja razumije svoje klijente i pruža kvalitetnu podršku obiteljskom smještaju kao značajnoj gospodarskoj djelatnosti“, zaključila je Krstulović.

Na Forumu su se obradile aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku, a predstavili su se i primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja, kao i kanali njihove promidžbe i poslovanja. Tako je bilo govora o paušalnim iznosima za iznajmljivače, o registraciji i pružanju zdravstvene zaštite gostima, o obvezama iznajmljivača stanova i kuća, o podizanju kvalitete usluge i smještaja, te mnogo drugih tema.

FOS okuplja vlasnike pružatelje ugostiteljskih usluga u sobama, apartmanima, kućama za odmor i kampovima u domaćinstvu te u pansionima i seoskim domaćinstvima, a zanimljiv je za sve mikro i male poduzetnike koji prate aktualne promjene i trendove u obiteljskom smještaju. Prvi je put održan 2014. godine u Opatiji.