Novi ciklus interaktivnih radionica za žene poduzetnice

28.03.2019

RBA se pozicionirala kao prvi izbor za žene poduzetnice, te aktivno nastavlja sa ciklusom interaktivnih radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj.  

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) pozicionirala se kao prvi izbor za žene poduzetnice, te aktivno nastavlja sa ciklusom interaktivnih radionica u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).  

Mirela Krstulović, direktorica regije za poslovanje s prav­nim subjektima RBA, bila je domaćin eventa te je tom prilikom okupljenim poduzetnicama zaželjela dobrodošlicu te istaknula sljedeće: „RBA je prva banka u Hrvatskoj koja se aktivno uklju­čila u program za žene poduzetnice, te prepoznala poduzetnice kao istinske stvarateljice dodane vrijednosti te generatorice rasta i konkurentnosti na tržištu. Ono što me čini posebno sretnom je što imamo mogućnost kao banka biti vaš istinski partner u poslovanju, pritom ne mislim samo na financijsku podršku, već i na nefinancijski aspekt programa Women in Business, kojeg provodimo već petu godinu zaredom u suradnji s EBRDom. Vjerujem da će današnja tema svima vama pomoći da si osigurate stabilan rast te kvalitetan i zadovoljan kadar, koji će biti ponosni što su dio vaše poduzetničke priče. RBA će i dalje nastaviti podržavati vaš put k uspješnosti putem ovakvih evenata, biti ambasador inspirativnih priča o uspjehu, povezi­vati i umrežavati poduzetnice", zaključila je Krstulović.

Nakon uvodnog dijela, Krstulović je okupljenim poduzet­nicama prezentirala specijaliziranu ponudu za žene poduzetni­ce, nakon čega je Višnja Mrakovčić Supek, Principal manager iz EBRDa, predstavila program za žene poduzetnice „Women in Business“. Potom je uslijedila prezentacija Vedrane Perković-Hadl, starije savjetnica za bankarstvo iz Frankfurtske škole za financije i menadžment, koja je predstavila Business Lens – online dijagnostički alat koji omogućava prepoznavanje prilika za daljnji razvoj poduzeća i u konačnici poboljšanje poslovanja, te koji je svima dostupan i na internetskoj stranici Raiffeisen banke – www.rba.hr.  

Interaktivnu radionicu „Učinkoviti HR alati za malo i srednje poduzetništvo“ održala je mr.spec. Tanja Pureta (Ramiro d.o.o.), dok su se na samom kraju druženja okupljenima obratile  go­šće, odnosno poduzetnice Simona Fabijanović i Danira Glavnić, suvlasnice obrta Fabijanović, te podijelile priču o svom poduzetničkom putu, kao i o zanimljivostima i izazovima s kojima su se susretale u svakodnevnom poslovanju, ali i na putu afirmacije u poduzetništvu.