Žene u poduzetništvu – moderni mit ili budućnost?

05.10.2018

Ovaj networking event organiziran je u suradnji s Međunarodnom poslovnom mrežom poslovnih žena, s ciljem promoviranja ženskog poduzetništva i žena u biznisu. 

 

Nataša Mlakar, direktorica Razvoja financijskih proizvoda u poslovanju s gospodarstvom i Nataša Romić, glavna menadžerica EU fondova i kreditnih produkata, sudjelovale je na eventu „Žene u poduzetništvu – moderni mit ili budućnost?“ u organizaciji Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore u Zagrebu, čiji je sponzor Raiffeisen banka.  

Ovaj networking event organiziran je bio u suradnji s Međunarodnom poslovnom mrežom poslovnih žena, s ciljem promoviranja ženskog poduzetništva i žena u biznisu. Na eventu su prisustvovale uspješne poslovne žene i poduzetnice u svrhu poticanja razgovora, međusobnih upoznavanja i druženja, dok je fokus druženja bio na panel raspravi koja se povela, na kojoj su sudjelovali: Mirsada Kudrić – generalna direktorica Robert Bosch d.o.o., Medeja Lončar – predsjednica Uprave Siemens d.d., Sonja Popović – Country Manager SAP d.o.o., Jadranka Primorac – članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina i Gordana Tokić Špoljar – direktorica Centar Zona.

Nakon održane panel diskusije, razgovarali smo s Natašom Mlakar i Natašom Romić, te su izjavile: „Izrazito nas veseli što je naš trud u osnaživanju ženskog poduzetništva prepoznat i u međunarodnom okruženju. Networking okupljanja ovakvog tipa, odlična su prilika za razmjenu iskustava i dobivanje spoznaja o potrebama klijentica u cilju unaprjeđenja našeg programa ONA zna za RBA. RBA se još jednom pokazala kao banka koja zna prepoznati pravi trenutak i potrebu tržišta što smo i dokazali, ne samo kao prva strana banka u Republici Hrvatskoj, već i kao prva banka s ponudom sveobuhvatnog programa za žene poduzetnice“, zaključile su Mlakar i Romić.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora dio je svjetske mreže od 140 vanjskotrgovinskih komora i delegacija njemačkog gospodarstva u 92 zemlje. Od svojeg osnutka 2003. godine, Komora je izgradila mrežu od preko 390 tvrtki članova iz njemačkih, hrvatskih i međunarodnih poslovnih krugova, a nudi i brojne zanimljive usluge za članove i ne-članove. Komora je time najveća bilateralna gospodarska organizacija u Hrvatskoj.