U pet RBA poslovnica uskoro dolaze mladi učenici na dvodnevnu praksu

11.04.2019

RBA i ove godine sudjeluje u programu " Progledaj. Probaj. Doživi" koji omogućuje učenicima srednjih škola stjecanje vlastitih iskustva o različitima zanimanjima izravno na radnom mjestu.

 

RBA se i ove godine odlučila uključiti u program" Progledaj. Probaj. Doživi", Zaklade Znanje na djelu, koji omogućuje učenicima srednjih škola stjecanje vlastitih iskustva o različitima zanimanjima izravno na radnom mjestu. Cilj programa je pružiti podršku učenicima prilikom donošenja odluke o daljnjem školovanju, budućem radnom mjestu te karijernom putu.

RBA će u svoje poslovnice u Zagrebu primiti pet učenika koji će odraditi dvodnevnu praksu te će dobiti priliku upoznati i naučiti kako funkcionira bankarski sektor i financijska industrija. Također, učenicima će biti osigurani i mentori koji će im biti na raspolaganju te im pružati cjelokupnu potporu u njihovoj praksi.

"Nastavak suradnje sa Zakladom Znanje na djelu bio nam je logičan izbor s obzirom na pozitivna iskustva koja smo imali i prošle godine. Želimo bankarsko djelovanje i našu RBA banku približiti učenicima koji promišljaju da je financijska industrija njihov potencijalni karijerni izbor. Nadamo se da ćemo učenicima pokazati sve prednosti rada u bankovnom sektoru. Drago nam je da ćemo ubrzo u našim poslovnicama imati mlada znatiželjna lica i nestrpljivo ih očekujemo!" poručio je Luka Dugi, iz Upravljanja ljudskim i organizacijskim potencijalom RBA banke.

Zaklada Znanje na djelu, kao neprofitna organizacija, nudi programe koji se bave jazom između vještina stečenim kroz školovanje i onima potrebnim za poslovni sektor. Razvijeni u suradnji s lokalnim školskim i javnim ustanovama, vlastima i tvrtkama,  programi Znanja na djelu dopiru do učenika i nastavnika na svim razinama školovanja. Učenicima nudi priliku za job-shadowing, kako bi iz prve ruke stekli iskustva o poslovnim procesima i poslovnoj svakodnevici s ciljem buđenja poduzetničke radoznalost i odgovornosti za razvoj vlastite karijere.