Tu smo za Petrinjčicu

12.05.2021

Zajedno s cijelom Raiffeisen Bank International Grupa odlučili smo pomoći donacijom u naravi te potpuno obnoviti objekt Slap, koji je dio vrtića Petrinjčice.

 

Zajedno s cijelom Raiffeisen Bank International Grupa odlučili smo pomoći donacijom u naravi te potpuno obnoviti objekt Slap, koji je dio vrtića Petrinjčice. Ispostava Slap se nalazi u samom središtu Petrinje, ima upisano preko stotinu djece smještenih u 5 odgojno-obrazovnih skupina – dvije jasličke i tri vrtićke, s ukupno jedanaest odgajateljica.

Petrinja i Sisak su zaista teško stradali i željeli smo im pomoći. Unutar naše banke smo svim kolegama iz potresom pogođenih područja pružili financijsku pomoć, a kada je kolegica Petrinjka predložila obnovu vrtića u centru Petrinje, brzo smo se organizirali.  Željeli smo osobno izaći na teren i vidjeti kako konkretno možemo pomoći. Zasukali smo rukave, financijski osigurali obnovu i sada radosni možemo reći da su radovi vrtića u tijeku. Drago nam je što možemo pomoći, razveseliti mališane i s novom pedagoškom godinom vratiti ih u njihov vrtić, među prijatelje i igru.

Kompletna obnova se planira završiti čim je prije moguće, a najkasnije do rujna 2021. prije početka nove pedagoške godine, kako bi djeca mogla uživati u novoobnovljenim prostorijama.

Također, u Sisku obnavljamo krov Doma zdravlja Žažina koji je stradao tijekom potresa.