Trojac iz Infobipa novi hrvatski EY Poduzetnik godine™

29.03.2019

Titula EY poduzetnik godine za 2018. godinu, pripala je trojcu iz Infobip d.o.o. – Sliviju Kutiću, Izabel Jeleniću i Robertu Kutiću, suvlasnicima poduzeća.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) generalni je sponzor projekta EY Poduzetnik godine™ od samoga početka, koji se pete godine za redom održava u Hrvatskoj, te je završio dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicima na gala večeri, održanoj 28. ožujka u Umjetničkoj kući Lauba u Zagrebu.

Događanju su prisustvovali brojni domaći predstavnici poslovne i političke zajednice. Nagradu EY Poduzetnik godine™ dodijelio je neovisni žiri u sastavu: predsjednik žirija Emil Tedsechi – predsjednik Uprave Atlantic Grupe, te članovi žirija: Nenad Bakić – poduzetnik i investitor, Saša Cvetojević – poduzetnik i investitor, Alan Sumina – osnivač i suvlasnik poduzeća Nanobit (Poduzetnik godine 2014.), Đuro Horvat – osnivač i vlasnik poduzeća Tehnix (Poduzetnik godine 2015.), Marko Pipunić – osnivač i vlasnik poduzeća Žito d.o.o. (Poduzetnik godine 2016.) i Mate Rimac – osnivač i vlasnik Rimac automobili (Poduzetnik godine 2017.). Odluka je donesena temeljem globalnih kriterija ocjenjivanja koji, uz opće uvjete, uključuju poduzetnički duh, inovativnost, strateško usmjerenje, financijsku uspješnost, nacionalni/regionalni doseg i osobni integritet.

Ove godine, titula EY poduzetnik godine za 2018. godinu, pripala je trojcu iz Infobip d.o.o. – Sliviju Kutiću, Izabel Jeleniću i Robertu Kutiću, suvlasnicima poduzeća. Pored navedenih, ujedno i ovogodišnjih pobjednika natjecanja EY Poduzetnik godine, među ukupno 50 poduzetnika koji su zadovoljili kriterije, finalisti su bili: Jadranka Boban Pejić (Biovega d.o.o.), zatim Tomislav Car, Nikola Kapraljević i Matej Špoler (Infinum d.o.o.), Alen Magdić (Multinorm d.o.o.), Tomislav Knezović (Prostoria d.o.o.), te Jako Andabak iz poduzeća Sunce koncern d.d.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo petu godinu zaredom stajati na ovoj pozornici pred najboljim hrvatskim poduzetnicima. Iskreno vjerujem i smatram da je ovaj program apsolutno najvažniji događaj za poduzetništvo u Hrvatskoj i slažem se kada kažemo da se radi o večeri poduzetničkih oskara. Upravo ste vi poduzetnici pokretačka snaga ove zemlje, i iz tog razloga je ova večer posvećena isključivo vama. Sebe i svoje kolege smatram iznimno sretnima, što možemo zajedno s vama i našim klijentima proslaviti poduzetničke uspjehe. Raiffeisen banka dio je ove priče od početka i sretni smo što je ovo natjecanje svake godine sve veće i važnije. Iznimna mi je čast što ove godine imam priliku dodijeliti nagrade finalistima ovog prestižnog natjecanja najboljih od najboljih", istaknuo je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA prilikom uručenja nagrade Jaku Andabaku iz poduzeća Sunce koncern d.d. i Tomislavu Knezovići iz poduzeća Prostoria d.o.o.

Nagrada EY Poduzetnik godine™ svjetski je program koji se provodi na državnoj, regionalnoj i globalnoj razini u više od 145 gradova i 60 država. Pobjednik nagrade EY Poduzetnik godine™ predstavljati će Hrvatsku na događanju EY Svjetski poduzetnik godine™ koje se odvija svake godine u Monte Carlu.