Tonći Vicelić predavač u sklopu programa FORCA 2018

22.03.2018

Raiffeisen banka aktivni je sudionik financijskog opismenjavanja u svim segmentima društva, rekao je Vicelić.

 

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku organizirao je treći po redu Simpozij FORCA – Financijsko Obrazovanje Razborita Cjeloživotna Aktivnost, na kojoj je i ove godine sudjelovao Tonći Vicelić, direktor Regije za poslovanje s pravnim subjektima, kao predstavnik Raiffeisen banke, koja je ujedno i jedan od sponzora ovog programa opismenjavanja mladih.

Zahvaljujući potpori Ine Žderić, ravnateljice srednje škole Fra Andrije Kačića Miošića u Pločama i Dubrovačko-neretvanske županije, program se odvijao u Pločama, u prisustvu srednjoškolaca i njihovih profesora, ali i studenata studija Financijski menadžment.

U uvodnom dijelu nazočne su pozdravili zamjenici gradonačelnika grada Ploča Ivan Marević i Zoran Majstorović. Zatim su doc. dr. sc. Iris Lončar i mr. sc. Zrinka Golemac prezentirale rezultate istraživanja o financijskom znanju srednjoškolaca grada Ploča i usporedile ga s utvrđenom razinom znanja srednjoškolaca Dubrovačko-neretvanske županije, pa su objasnile osnovne odrednice financijskih proizvoda za mlade.

Nakon uvodnog dijela, predstavnici banaka koje već tradicionalno prepoznaju i financijski podržavaju događanje, su temeljem svojih praktičnih iskustava, okupljenima predstavili prednosti i aspekte pojedinih financijskih proizvoda i usluga. Ovom se prilikom mladima obratio i Tonći Vicelić, koji je nakon održane prezentacije na temu kartica – debitne, kreditne i prepaid, pod nazivom „Od kovanice do kartice“, istaknuo: „Raiffeisen banka aktivni je sudionik financijskog opismenjavanja u svim segmentima društva, s posebnim naglaskom na djecu i mlade, te smo u ovom projektu prepoznali priliku da se još više angažiramo i dodatno približimo pojmove vezane uz upravljanje osobnim financijama. Vjerujem da svi polaznici danas odlaze s novostečenim znanjima te da će stečeno znanje primijeniti u svakodnevnom životu“, zaključio je Vicelić.

Simpozij je svojim obraćanjem zatvorila Vesna Marović, viša savjetnica za učeničko poduzetništvo Agencije za odgoj i obrazovanje, istaknuvši nužnost i značaj ovakvih inicijativa za unapređenje obrazovnog sustava u cjelini.     

Kao opći cilj projekta FORCA 2018, postavljeno je osnaživanje općeg financijskoga znanja mladih u pogledu planiranja i upravljanja osobnim financijama, što je ujedno i preduvjet njihovoga uspješnog uključivanja u gospodarske i životne tokove.