Svečana završnica projekta „RBA za Sesvete“

22.11.2017

Danas je svečanim uručenjem donacija i službeno završio projekt „RBA za Sesvete“.

 

Danas je svečanim uručenjem donacija i službeno završio projekt „RBA za Sesvete“, prilikom kojega su stanovnici grada Sesvete u poslovnici Raiffeisen banke imali prilike glasovati za projekte koje će Banka donirati. Glasovanje za tri projekta sa sesvetskog područja trajalo je od 16. listopada do 4. studenog 2017. godine.

Lokalnoj zajednici su predstavljena tri projekta sa sesvetskog područja, za koja su građani mogli glasovati putem tableta u poslovnici u Sesvetama, te je glasovanjem i službeno bio započeo društveno odgovorni projekt RBA pod nazivom „RBA za Sesvete“. Tim projektom je RBA potaknula lokalnu zajednicu na djelovanje te zajednički, sa stanovnicima Sesveta, odabrala projekte koje je donirala.

Projekti koji su sudjelovali u ovom natječaju su:

- Udruga krila – terapijsko jahanje (novčanim sredstvima će biti osiguravana skrb za terapijske konje),
- Gimnazija Sesvete (novčanim sredstvima će se opremiti glazbeni studio) i
- Osnovna škola Vugrovec – Kašina (novčanim sredstvima će se nabaviti računala za nastavu u Područnoj školi Prekvršje i Područnoj školi Planina Donja).

Po završetku natječaja, Raiffeisen banka odlučila je financijski podržati sva tri projekta, s tim da je projekt s najviše glasova bio onaj od Udruge krila, te je RBA Udrugu donirala s iznosom od 20.000,00 HRK, dok je svakom od ostala dva projekta pripalo po 5.000,00 HRK.

Prilikom svečanog uručenja donacija, okupljenima se obratio Ivan Žižić, član Uprave RBA te izjavio: „Danas smo okupili sve koji su dio jedne vrijedne inicijative pa želim poželjeti dobrodošlicu primateljima donacija, svim kolegicama i kolegama koji su zaslužni za osmišljavanje i provođenje ove akcije, te predstavnicima medija. RBA je oduvijek bila društveno odgovorna prema zajednici u kojoj posluje, te pored nacionalnih projekata koje podupiremo, isto tako podupiremo i lokalne projekte jer znamo koliko su oni važni. U projektima koje podupiremo, bilo putem donacija, bilo putem sponzorstava usmjereni smo na djecu i mlade i uvijek nastojimo pronaći projekte od kojih će korist ima šira društvena zajednica. Ono što je zanimljivo kod ovog projekta je činjenica da se radi zapravo o tome, da se unutar banke „rodila“ ideja da prepustimo lokalnoj zajednici da glasuje i odabere pobjednički projekt. Svaki projekt ima svoju vrijednost i zato smo odlučili da nećemo donirati samo projekt koji ima najviše glasova, već da ćemo donirati sve projekte za koje se glasovalo. Mislim da sva tri projekta za koje ste danas čuli nose titulu pobjedničkog projekta“, zaključio je Žižić.

Među okupljenima, na svečanom uručenju donacija prisustvovali su: Sunčica Frković (socijalni pedagog iz Gimnazije Sesvete), Nikola Jambrošić (idejni začetnik projekta iz Gimnazije Sesvete), Vladimir Vuger (ravnatelj Osnovne škole Vugrovec – Kašina), Saša Tuksar (predsjednik Udruge Krila) i Lidija Samac (koordinatorica Udruge Krila), kao i predstavnici Banke koji su idejni začetnici projekta „RBA za Sesvete“.