RBA sponzor radionica u sklopu projekta Art park

16.06.2017

U sklopu manifestacije  Art park, održan je prvi ciklus besplatnih radionica Male škole financija pod nazivom „KASICA – PRASICA“ i radionica sadnje „ZRNO PO ZRNO POGAČA“.

 

Zagreb, 16. lipnja 2017. – U sklopu manifestacije  Art park, u organizaciji Udruge Praktikum centra za djecu i mlade i udruge Preuredi moju pumpu, održan je prvi ciklus besplatnih radionica Male škole financija pod nazivom „KASICA – PRASICA“ i radionica sadnje „ZRNO PO ZRNO POGAČA“, kojima su se djeci razredne nastave na kreativan način približile osnove štednje.

Radionice koje kroz interaktivni pristup za zadatak imaju upoznavanje djece s osnovnim principima štednje, održavaju se pod vodstvom gđe. Mirjane Čubelić, dipl. ing. Matematike i gđe. Melite Omeragić, akademske kiparice. Posebnim se pristupom djeci približava način na koji matematiku primijeniti u svakodnevnom životu i otkriva i pokoja čarobna tajna vedske matematike koja će im olakšati cjeloživotno korištenje matematike.

Na radionicama sadnje djeca će ukrašavati posude za biljke i saditi cvijeće. Kroz razgovor s voditeljicom, sadnju i kreativan pristup, djeca će pridonijeti uređenju parka u Tomićevoj ulici te osvijestiti kako kroz današnju brigu o okolišu, sutra možemo očekivati i ubrati plodove našeg rada.

Kroz prvi ciklus radionica prošlo je stotinjak djece. Do listopada su planirana još 2 ciklusa radionica male škole financija i sadnje u Art parku.