RBA primila nagradu za „Najbolju banku“ i „Najbolju investicijsku banku“ u Hrvatskoj za 2018.

28.06.2019

U sklopu programa nagrada „Europe Banking Awards 2018“ časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi upečatljivih 26 priznanja.

 

U sklopu programa nagrada „Europe Banking Awards 2018“ časopis EMEA Finance dodijelio je RBI Grupi upečatljivih 26 priznanja. Taj renomirani financijski časopis proglasio je RBI „najboljom bankom u SIE-u i ZND-u“. Također su slovačkoj banci kćeri RBI-ja, Tatra banci, dodijelili priznanje kao „Najinovativnijoj banci u SIE-u i ZND-u“.

Osim toga, EMEA je za „Najbolje banke“ odabrao RBI i njegove banke kćeri u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kosovu, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Srbiji i Ukrajini, dok su banke kćeri u Albaniji, Bjelorusiji i Rusiji ponijele titulu „najbolje inozemne banke“. Za svoje aktivnosti investicijskoga bankarstva u Austriji, Bjelorusiji, Češkoj Republici, Hrvatskoj i Rumunjskoj banka je također dobila priznanje kao „Najbolja investicijska banka“.

Kao kruna dojmljivom broju nagrada stiglo je i priznanje za upravljanje privatnom imovinom u cijeloj regiji (titula „najbolje privatne banke u SIE-u i ZND-u“) kao i „najbolje privatne banke“ u Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj te titula „Najboljeg upravitelja imovine“ u Bugarskoj i Slovačkoj.

„Po izboru časopisa EMEA Finance RBI je najbolja banka u srednjoj i istočnoj Europi i regiji ZND-a. Banka je u 2018. ostvarila uvjerljivo najbolje rezultate u svojoj povijesti“, izjavio je izdavač i predsjednik Uprave časopisa EMEA Finance Christopher Moore. „Osobito je dojmljiv način njezina poslovanja, pri čemu pojedinačne banke kćeri uvode inovacije koje su u skladu s njihovim lokalnim okruženjem, oblikuju i provode strategije specifične za svoja tržišta, a istodobno se izvrsno koriste onim što se može nazvati ‘najboljim od najboljeg’ unutar cijele mreže. Čini se da je banka u stanju primijeniti ujednačenu praksu u ključnim područjima, ne gušeći kreativnost i inovativnost na razini pojedinačnih država.“

Prilikom uručenja priznanja za „Najbolju banku“ i „Najbolju investicijsku banku“ u Hrvatskoj, Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke je izjavio: „Velika je čast biti prepoznat u čak dvije značajne kategorije, te dobiti ovakvo iznimno međunarodno priznanje za svoj rad. Nagrade koje smo primili, potvrda su kvalitete usluga koje pružamo svojim klijentima, te svakako i dodatno priznanje našim stručnjacima ali i cijeloj grupaciji koja opslužuje više od 16 milijuna klijenata u regiji SIE. Ovom smo nagradom još jednom prepoznati i priznati kao ozbiljan konkurent na hrvatskom, ali i tržištima regije, te sam uistinu ponosan na činjenicu da su naša nastojanja prepoznata na globalnoj razini“, zaključio je Müller.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem uz Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskoga bankarstva, smatra i srednju i istočnu Europu (SIE). Banke kćeri pokrivaju 13 tržišta te regije. Osim toga, RBI Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u područjima leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

Usluge za 16,3 milijuna klijenata pruža oko 47 000 djelatnika putem više od 2100 poslovnica, od kojih se velika većina nalazi u regiji SIE-a. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. Austrijske regionalne Raiffeisen banke vlasnice su oko 58,8 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. U sklopu austrijske bankovne grupacije Raiffeisen, RBI služi kao središnja institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih pridruženih kreditnih institucija.