RBA ponosan sponzor manifestacije „Zagreb pozdravlja Austriju“

09.06.2017

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) ponosni je sponzor manifestacije „Zagreb pozdravlja Austriju“, koja će se održavati na Zrinjevcu od 8. do 11. lipnja. 

 

Zagreb, 9. lipnja 2017.  –  Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) ponosni je sponzor manifestacije „Zagreb pozdravlja Austriju“, koja će se održavati na Zrinjevcu od 8. do 11. lipnja u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, Grada Zagreba i Status grupe.

Tako će u parku Zrinjevac, Zagrepčane i njihove goste svakodnevno, od 10:00 do 23:00 sata, čekati mnoga zabavna iznenađenja vezana uz tradicionalne kulturne veze Zagreba i Austrije. Bit će tu škola plesanja valcera, škola osnova mačevanja, škola agramerskoga govora, a za najmlađe će se održati i škola starih, zaboravljenih igara. Prisutne će zabavljati glazbenici i glumci, dok su večeri rezervirane za posebne atrakcije. Naime, u četvrtak će se održati večer poezije, u petak večer glazbe, a u subotu ćemo svi zajedno zaplesati valcer. U nedjelju program završava večernjom filmskom projekcijom. Posjetitelji će, također, moći kušati razne specijalitete i osvježiti se biranim napitcima, ali i malo predahnuti u podnožju „Alpi“, još jednoj od atrakcija ove manifestacije.

Podsjećamo, gosti iz Austrije nalaze se u samom vrhu zagrebačkih posjetitelja i u 2016. godini bilježe porast od 19 posto u dolascima i noćenjima. Mnogobrojna događanja tijekom 2017. godine, koja obilježavaju Godinu kulture Hrvatska – Austrija, predstavljaju hrvatskoj i austrijskoj publici vrijedna ostvarenja prošlih epoha i današnjeg stvaralaštva, a manifestacijom Zagreb pozdravlja Austriju TZGZ se simbolično priključuje ovom bilateralnom projektu.

Cilj manifestacije je javnosti približiti, te podsjetiti na kulturnu baštinu i ostavštinu koju njeguju Hrvatska i Austrija kroz stoljeća. Također, jedan od ciljeva je predstaviti javnosti davno zaboravljene aktivnosti, koje su prije svega 100 godina bile iznimno popularne, kao što je – valcer, mačevanje, gombanje ili gimnastika, bakina kuhinja te mnoge druge.