RBA donirala informatičku opremu SKAC_ST u Splitu

23.10.2017

Predstavnici Raiffeisen banke u četvrtak su posjetili Studentski katolički centar u Splitu, kako bi im uručili donaciju prijeko potrebne informatičke opreme za članove te studentske Udruge. 

 

Mirela Krstulović, direktorica Regije za poslovanje s pravnim subjektima i Robert Svilović, direktor Regije za poslovanje sa stanovništvom Raiffeisen banke posjetili su u četvrtak Studentski katolički centar u Splitu, kako bi im uručili donaciju prijeko potrebne informatičke opreme za članove te studentske Udruge.

Mirela Krstulović i Robert Svilović, predstavnicima škole uručili su informatičku opremu te se ovom prilikom Krstulović obratila predstavnicima Udruge i izjavila: „U današnje doba, nezamislivo je biti bez opreme koja predstavlja osnovno sredstvo za rad. Smatram da je izuzetno važno mladima od početka omogućiti da budu u korak sa svjetskim trendovima u radu i obrazovanju. Vjerujem da će ova donacija omogućiti članovima udruge kvalitetnije obavljanje posla. Sretni smo i ponosni što imamo priliku ovakvom gestom direktno utjecati na poboljšanje uvjeta rada Udruge i studenata“, zaključila je Krstulović.

Predstavnici Udruge prezentirali su svoj rad u proteklih 7 godina. Osim u Splitu, SKAC udruge postoje u Zagrebu, Osijeku, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. SKAC na splitskom području broji preko 100 članova i prema prezentiranom su vrlo aktivni. U prvom redu na polju volontiranja, jer svake godine održavaju akciju "72 sata bez kompromisa", prilikom koje članovi Udruge i pridruženi volonteri pomažu starijim i potrebitim ljudima.

Također, članovi Udruge organiziraju redovite edukacije na temu duhovnog razvoja i socijalne osviještenosti. Tako su imali edukacije na temu web dizajna za mlade, a iz jedne od njihovih edukacija, "rodila" se nova udruga Forum plus Hrvatska. Katolički aspekt udruge odražava se kroz redovite sv. mise za mlade, na kojima se predstavljaju katolički bendovi i VIS-ovi mladih, zatim duhovne vježbe i "planinarski put križa".

Prilikom druženja s mladima iz Udruge, Svilović je izjavio: „Naš je dojam da su mladi ljudi u SKAC-u vrlo aktivni i socijalno osviješteni, jer su shvatili da se društvo može razvijati samo uz podršku svih članova društva, pa svojim aktivnostima nastoje dati svoj doprinos razvoju društva još za vrijeme studija“, zaključuje Svilović.

SKAC_ST studentska je udruga koju su osnovali i koju vode studenti i mladi radnici okupljeni oko raznih projekata koje sami pokreću, vode i realiziraju. U udruzi je uključeno i evidentirano 170 redovnih članova, preko 500 stalnih polaznika raznih projekata i 50-ak najaktivnijih članova koji su voditelji projekata.

Udruga djeluje na području splitskog Sveučilišta, grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije. Vizija Udruge je da svijet postane mjesto u kojem svaki čovjek ima svoje mjesto i može biti autentičan; gdje su mladi aktivni graditelji društva, a osobne kvalitete i talenti poprimaju smisao kada se koriste za opće dobro; gdje je veći izazov stati pod zastavu »BITI«, nego »IMATI«; gdje se kršćanske vrednote prepoznaju kao istinski potrebne za održivi razvoj suvremenog svijeta i gdje se vjera pretače u kulturu.