Raiffeisen banka podržala projekt RokOtok

12.07.2019

Raiffeisen banka podržala je najzanimljiviji projekt ovog ljeta! Projekt koji povezuje otoke, roditelje i djecu te čovjeka i prirodu. Pozdravite projekt RokOtok!

 

Raiffeisen banka podržala je najzanimljiviji projekt ovog ljeta! Projekt koji povezuje otoke, roditelje i djecu te čovjeka i prirodu. Pozdravite projekt RokOtok!

Projekt RokOtok je osmislio novinar i bloger Domagoj Jakopović, popularni RibaFish u spomen na pokojnog sina Roka s kojim je želio posjetili sve naše otoke. Ideju nisu uspjeli ostvariti tijekom dječakova života, pa je Ribafish odlučio projekt završiti tijekom sljedeće tri godine plivanjem i povezivanjem svih 50 naseljenih hrvatskih otoka. Projekt nastoji podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost i istraživački duh. Upravo kroz svoje aktivnosti, RibaFish planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka kojeg posjeti. Dodatno, kroz posebno pripremljene ekološke radionice RibaFish će ukazati na važnost očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada.

Ovog ljeta RibaFish će preplivat 92 kilometra i obići 17 jadranskih otoka s ciljem spajanja roditelja i djece, promicanja kulturne baštine hrvatskih otoka, ekološkog osvještavanja te buđenja avanturističkog duha i poticanja želje za putovanjima.

S obzirom na usmjerenost prema društveno odgovornom poslovanju RBA banka prepoznala je  RokOtok kao projekt koji promiče vrijednosti zaštite okoliša te podiže razinu kvalitete života u lokalnoj zajednici. Ukoliko se ovog ljeta susretnete s RibaFishom, slobodno mu se pridružite i zaplivajte.