Program Nevjerojatni za podršku mladim poduzetnicima

05.05.2021

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska udružili su snage kako bi podržali mlade, ‘nevjerojatne’ poduzetnike.

 

ACT Grupa i Raiffeisenbank Hrvatska udružili su snage kako bi podržali mlade, ‘nevjerojatne’ poduzetnike. Želimo im biti podrška u razvoju poduzeća i nastupu na tržištu. Program Nevjerojatni je namijenjen poduzetnicima do 35 godina, a danas su otvorene prijave za sudjelovanje. 

Program Nevjerojatni podržat će 10 mladih poduzetnika i poduzetnica do 35 godina starosti. Podrška podrazumijeva:

• mentorstvo za razvoj poduzeća od strane iskusnih profesionalaca iz mentorske mreže ACT Grupe i stručnjaka iz RBA Hrvatska
• potporu u obliku usluga u vrijednosti 5.000 EUR
• edukacije iz područja marketinga, prodaje, strategije i operacijama - ovisno o stvarnim potrebama polaznika programa
• promociju uključenih mladih poduzetnika. 

ACT Grupa je potporna organizacija čiji su programi podrške već duži niz godina usmjereni poduzetnicima koji uz financijski imaju i pozitivni povrat za društvo i zajednicu (tzv. impact poduzetnici). Kako je strateško opredjeljenje Raiffeisenbank Hrvatske podržavanje poduzetništva kao generatora razvoja društva i ekonomije, tako je logična suradnja s ACT Grupom. Kao društveno odgovorna banka, RBA rado koristi svoje ljudske i materijalne resurse za dobrobit i poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici. A ova investicija u program Nevjerojatni upravo to i radi. Osnažuje i motivira mlade poduzetnike kako bi lakše realizirali svoje ideje, te inspirirali nove generacije i potaknuli ih na preuzimanje inicijative.   

„Friedrich Wilhelm Raiffeisen je prije više od 150 godina osnovao zadrugu s uvjerenjem da pomažući drugima, pomažeš sebi. Nitko još ne može znati koliko će program Nevjerojatni ojačati neku novu poduzetničku priču, ali mi već sada jako vjerujemo u ovaj program. ACT Grupa poznaje poduzetnike u dušu, a mi znamo da su poduzetnici srce ekonomije i motor razvoja. Zato im želimo biti potpora u punom smislu te riječi - od savjeta, umrežavanja, edukacija do brušenja poduzetničkih vještina. Sretni smo što možemo podržati ovakve inicijative koje pozitivno utječu na razvoj društva i ekonomije. Svatko tko se odluči biti poduzetnik je za nas nevjerojatan. '' istaknuo je na predstavljanju programa Ivan Tolić, voditelj Komunikacija i održivosti iz RBA.

“Mladi su ranjiva skupina koja sad ulazi u drugu veliku ekonomsku krizu tijekom svog životnog vijeka. Mladi poduzetnici iskazuju da im je potrebna podrška, da im nedostaje vidljivosti, da im nedostaje radnog iskustva. Govore o tome kako teško sklapaju poslove jer su od klijenata i poslovnih partnera često marginalizirani i smatrani neiskusnima i nedovoljno dobrima. Važno im je dati podršku.” komentirala je Ana Brigović iz ACT Grupe. 

“Upravo to ćemo pokušati kroz ovaj program. Uz tehničku i mentorsku podršku koju ćemo im pružiti, na platformi Nevjerojatni dijelit ćemo inspirativne poduzetničke priče, pa ovim putem pozivamo poduzetnike da ispričamo i njihove. Sretni smo što je RBA prepoznao inicijativu i istu odlučio financijski podržati. Time su omogućili da uz vidljivost i podršku, poduzetnicima omogućimo i sredstva potrebna za jačanje poslovanja.” dodala je Brigović. 

 

Prijave za prvu generaciju nevjerojatnih mladih poduzetnika i poduzetnica koji su već pokazali da žele i mogu, a svoje poslovanje žele podići na višu razinu, otvorene su do 31.5.2021. na stranici nevjerojatni.hr

Kontakti za medije:

ACT Grupa
Igor Roginek, voditelj komunikacija
igor.roginek@act-grupa.hr, 091 782 99 53

Raiffesenbank Hrvatska
Kristina Samardžić, odnosi s javnošću
kristina.samardzic@rba.hr,  099 2182 345