Održana radionica „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ u Karlovcu

11.04.2018

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju.

 

Suzana Laušin-Katanec, direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima RBA i Marija Rukljač, glavna voditeljica Poslovnog odnosa iz Raiffeisen Leasinga, sudjelovale su na radionici „Mogućnosti financiranja za poduzetnice“ u organizaciji ženske poduzetničke mreže „Women in Adria“, Instituta za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria i Hrvatske gospodarske komore u Karlovcu.  

Uvodna izlaganja održali su Ivana Matić, ujedno i osnivačica Mreže poduzetnica „Women in Adria“, Alma Saganić, predsjednica udruge Institut za razvoj ženskog poduzetništva i vodstva Adria te dr.sc. Zlatko Kuzman, predsjednik HGK Županijske komore Karlovac.

Nakon uvodnog dijela, fokus druženja je bio stavljen na sve mogućnosti koje žene poduzetnice imaju prilikom financiranja svoga poslovanja, te su prezentacije, osim Raiffeisen banke i Raiffeisen Leasinga, održali predstavnici HAMAG – BICRO-a, HBOR-a, HZZ-a i EBRD-a.

Ovom prilikom, okupljenima se obratila Suzana Laušin-Katanec ispred RBA kao partnera ovog projekta te izjavila: „RBA je prepoznala važnost ženskog poduzetništva za razvoj gospodarstva Hrvatske te smo prije dvije godine sklopili ugovor s EBRD-om, u sklopu kojega je pet milijuna eura namijenjeno isključivo ženama poduzetnicama. Prva smo banka koja je postala sudionik programa Women in business čime smo omogućili lakši i brži pristup povoljnijim izvorima financiranja namijenjenih ženama. Svjesni smo činjenice da se žene puno teže i s puno više opreza odlučuju upustiti u poduzetništvo jer stalno važu između obitelji i karijere. Upravo iz tih razloga odlučili smo se potaknuti poduzetnički duh kod žena i otvoriti im put k bržem rastu i razvoju poduzetništva. RBA u svojoj ponudi kredita za žene poduzetnice nudi povoljnije uvjete kredita, ali istovremeno žene mogu ostvariti i dodatne subvencionirane nefinancijske usluge iz programa Women in business. Osim toga, u suradnji s poduzetničkom mrežom Women in Adria, pripremili smo brojne pogodnosti za naše zajedničke klijentice. Program Ona zna za RBA uključuje brojne pogodnosti u poduzetničkim paketima, pogodnosti prilikom odobrenja kreditnih kartica te pogodnosti vezane na paket tekućeg računa. Nastojimo aktivnim pristupom pružiti  podršku žena poduzetnicama kako bi u nama prepoznale partnera koji pronalazi adekvatna rješenja za sve njihove poslovne potrebe. Potencijal poduzetništva žena je velik, ali moramo im svi u društvu biti velika podrška kako bi skupile dovoljno hrabrosti i odlučnosti prilikom upuštanja u poduzetničke vode“, zaključila je Laušin-Katanec.

Tijekom svog dijela izlaganja, Marija Rukljač je dodala: „Raiffeisen Leasing je tu da poduzetnicama pomogne u ostvarenju njihovih snova. Stoga, podržavajući akciju RBA i poduzetničke mreže Women in Adria, Raiffeisen Leasing je prilagodbom uvjeta, tipa financiranja i podrškom  u svakom trenutku spreman pratiti žene poduzetnice u prvim poslovnim i gospodarskim koracima. Uvažavajući činjenicu da svoju poslovnu aktivnost bez adekvatnog financiranja osnovnih sredstava ne mogu tržišno pozicionirati, Raiffeisen Leasing posebnim pogodnostima prilagođava financiranje osnovnih sredstava, kao što su vozila i razne vrste opreme, kako bi suradnja bila uzajamno pozitivna i poticajna u svakom segmentu“, zaključila je Rukljač.

Women in Adria je brand za ambiciozne žene i poduzetnice te korporativne žene i žene koje žele ostvariti uspješnu karijeru na bilo kojem polju. Cilj mreže poduzetnica je inspirirati, informirati i povezati ih kroz razne aktivnosti i proizvode koje ova mreža nudi.