Odlučili smo sa Zelenom energetskom zadrugom biti na sunčanoj strani!

23.10.2020

ZEZovci građanima nude stručnu podršku na svakom koraku do realizacije male sunčane elektrane.

 

Zelena energetska zadruga, jedna od vodećih organizacija za promociju korištenja obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj, pokrenula je jedinstveni projekt nasuncanojstrani.hr koji svim građanima omogućuje besplatan izračun isplativosti ugradnje male sunčane elektrane na njihov krov, kao i kompletnu podršku u realizaciji projekta.

ZEZovci su na projektu okupili provjerene hrvatske proizvođače opreme te lokalne instalatere i projektante, u suradnji s kojima građanima nude i stručnu podršku na svakom koraku do realizacije male sunčane elektrane.

Ovakvom projektu odlučili smo reći – da, te se odmah na početku aktivno uključili u pružanje podrške ZEZovcima!

Naša voditeljica održivosti Sara Foršek osvrnula se na projekt: „Hrvatska je u europskom vrhu po broju sunčanih sati, a na razini države sunčeva energija trenutno zadovoljava samo 1% potrošnje električne energije u kućanstvima. Možemo biti puno bolji, odgovorniji i održiviji. Zelena energetska zadruga zna kako i zato biramo sunčanu stranu i pružamo joj podršku“.

Projekt je pokrenut uz podršku EIT Climate-KIC-a, najveće europske zajednice znanja i inovacija za klimu koju je osnovao Europski institut za inovacije i tehnologiju.