Odabran najbolji hrvatski poduzetnik u sklopu programa EY Poduzetnik godine™

22.03.2018

RBA je generalni sponzor projekta EY Poduzetnik godine™ od samoga početka, koji se četvrte godine za redom održava u Hrvatskoj, te je završio dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicima.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) generalni je sponzor projekta EY Poduzetnik godine™ od samoga početka, koji se četvrte godine za redom održava u Hrvatskoj, te je završio dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicima na gala večeri, održanoj 20. ožujka u Umjetničkoj kući Lauba u Zagrebu.

Događanju su prisustvovali brojni domaći predstavnici poslovne i političke zajednice. Nagradu EY Poduzetnik godine™ dodijelio je neovisni žiri u sastavu: predsjednik žirija Emil Tedeschi – predsjednik Uprave Atlantic Grupe, te članovi žirija: Nenad Bakić – poduzetnik i investitor, Saša Cvetojević – poduzetnik i investitor, Alan Sumina – osnivač i suvlasnik poduzeća Nanobit (Poduzetnik godine 2014.), Đuro Horvat – osnivač i vlasnik poduzeća Tehnix (Poduzetnik godine 2015.), Vedrana Jelušić-Kašić – direktorica EBRDa za Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, Marko Pipunić – osnivač i vlasnik poduzeća Žito d.o.o. (Poduzetnik godine 2016.) i prof. dr. sc. Lajoš Žager – dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Odluka je donesena temeljem globalnih kriterija ocjenjivanja koji, uz opće uvjete, uključuju poduzetnički duh, inovativnost, strateško usmjerenje, financijsku uspješnost, nacionalni/regionalni doseg i osobni integritet. 

Ove godine, titula EY poduzetnik godine za 2017. godinu, pripala je Mati Rimcu, vlasniku poduzeća Rimac Automobili d.o.o. Također, dodijeljena je i nagrada potkategoriji „Međunarodno postignuće“, a nagradu je osvojio Siniša Stanić iz poduzeća Simplex d.o.o. Pored navedenih, među 36 poduzetnika koji su zadovoljili kriterije, finalisti su bili: Boris Ferkula i Stjepan Basar (Aquaestil d.o.o.), Alen Magdić (Multinorm d.o.o.) te Ivan Franičević i Darko Paviša (RASCO d.o.o.).

„Već četvrtu godinu zaredom imamo priliku vidjeti da je Hrvatska zemlja iznimnih poduzetničkih priča i kvalitetnih projekata. Raiffeisen banka dio je ove priče od samog početka i veseli nas vidjeti da ovo natjecanje sve više raste i okuplja sve veći broj poduzetnika. Ova večer je posvećena poduzetnicima, i sretan sam kad zajednički možemo slaviti vaše uspjehe. To smatramo i svojim uspjehom i iznimno sam ponosan na tu činjenicu. Sretan sam što mogu biti dio vaših poduzetničkih priča i time sebe smatram zadovoljnim bankarom. Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što i ove godine imam priliku dodijeliti nagradu u potkategoriji Međunarodno postignuće“, istaknuo je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA prilikom uručenja nagrade Siniši Staniću u potkategoriji „Međunarodno postignuće“.

Nagrada EY Poduzetnik godine™ svjetski je program koji se provodi na državnoj, regionalnoj i globalnoj razini u više od 145 gradova i 60 država. Pobjednik nagrade EY Poduzetnik godine™ predstavljati će Hrvatsku na događanju EY Svjetski poduzetnik godine™ koje se odvija svake godine u Monte Carlu.