Nataša Mlakar proglašena budućom leadericom financijskog sektora

15.04.2019

Nataša Mlakar, direktorica Kreditnih proizvoda u poslovanju s gospodarstvom proglašena je Future leadericom u sektoru bankarstva i financijskih usluga.

 

Nominirane su bile i Suzana Laušin Katanec – direktorica regije za Poslovanje s poslovnim subjektima, Jasminka Rojko – direktorica poslovanja s velikim poslovnim sustavima i strukturiranog financiranja te Ines Knapić, izvršna direktorica Poslovanja s restrukturiranim klijentima i naplate.
 
Na jučerašnjoj konferenciji "Women in banking and financial services industry" koju je organizirala "Woman in Adria" u Zagrebu održana su dva okrugla stola na temu položaja žene u financijskom sektoru te kako osvojiti rastuće žensko tržište.  Također,  sudionice su imale priliku slušati izlaganje na temu važnosti emocionalnog vođenja tima te osobna iskustva uspjeha i izazova s kojima se žena susreće u bankarskom sektoru. Na konferenciji su proglašene i buduće leaderice u sektoru bankarstva i financijskih usluga. Iz RBA zasluženo priznanje ponijela je Nataša Mlakar -direktorica Kreditnih proizvoda u poslovanju s gospodarstvom.
 
Prilikom uručenja priznanja i nagrade Nataša Mlakar osvrnula se porukom zahvale svome timu: "Uložite u sebe i nemojte nikada zaboraviti na svoj tim jer naši poslovni uspjesi rezultat su podrške i zajedničkog rada cijelog tima".
 
U nastavku konferencije Nataša Mlakar sudjelovala je i  na okruglom stolu pod nazivom "Kako osvojiti rastuće žensko tržište". Ostale sudionice okruglog stola bile su: Tanja Radojčić, direktorica direkcije za razvoj proizvoda i poslovanja s fizičkim osobama UniCredit banke Srbije, Victoria Zinchuk, direktorica EBRD Hrvatska te Ivana Gažić-predsjednica Uprave Zagrebačke burze.
 
Direktorica EBRD Hrvatska napravila je uvod u okrugli stol navevši činjenicu kako EBRD trenutačno u 18 država provodi program "Women in Business" te kako je važno da se banke dodatno aktiviraju i prepoznaju važnost konstrukcije i bivanja "gender intelligent" / "spolno inteligente". Nataša Mlakar ukratko je približila povijest odnosa i početak suradnje RBA i EBRD na programu "Women in Business".
 
 "Ideja Women in Business došla je do nas u 2015. godini od strane EBRD-a.  I u ovom trenutku mogu reći da je RBA postavila odlične temelje da postane gender intelligent banka. Uz veliku podršku Uprave probili smo led, malo se odmakli od tradicionalnog načina promišljanja  te  ostvarili odlične rezultate. Banka smo prvog odabira za poduzetnice što nam je samo poticaj za daljnje aktivnosti ", poručila je Mlakar.