Kako su se RBA matematičari povezali sa studentima PMF-a

12.11.2018

Studentima su djelatnici RBA ispričali o poslovima i projektima koje rade i objasnili im što sve trebaju znati kako bi se snašli na svom prvom poslu. 

 

Predstavnici RBA sudjelovali su na Danu karijera na PMF-u zvanom „WorkIn' Science – WISe“, u organizaciji studenata i djelatnika Fakulteta, te se predstavili studentima kroz interaktivno predavanje i razmjenjivali iskustva te odgovarali na pitanja koja muče većinu mladih – gdje i što nakon fakulteta?

Studenti su imali puno pitanja za naše kolege matematičare - Vladimira Jerebića, Petra Jurišina, Reamare Novko, Marinu Popović, Ivu Radočaj i Petru Stopić. Mnogim studentima je taj razgovor bio prvi dodir s "znanošću u praksi", a na njihova konkretna pitanja su kolege spremno i s velikim entuzijazmom davali i vrlo konkretne odgovore.

Studentima su djelatnici RBA ispričali o poslovima i projektima koje rade i objasnili im što sve trebaju znati kako bi se snašli na svom prvom poslu. Studenti su više o Banci mogli čuti i na predavanju "S RBA računam ja" gdje su im kolege Iva, Vlado i Josipa ukratko ispričali što jedan student PMF-a može raditi u Rizicima, Poslovnoj inteligenciji, ali i u drugim dijelovima Banke.

Posebna gužva na štandu stvarala se i zbog RBA kviza znanja. Studenti su na kvizu odgovarali na stručna pitanja, te iako im nije bilo lako, pokazali su pravu upornost i troje najboljih je osvojilo RBA glavnu nagradu.

Prilikom predstavljanja Raiffeisen banke na info štandu, kolegice Josipa Graf i Klara Jug iz Upravljanja ljudskim potencijalima, odgovarale su studentima na pitanja – Što zanima jednog studenta PMF-a? Što očekuje od svog prvog zaposlenja? Ima li sliku što može raditi u banci? Izvrsna je ovo bila prilika za razgovor sa studentima, ali i za druženje s njima u opuštenoj atmosferi. Zaprimljena su brojna pitanja o tome kako doći do posla ili prakse u RBA, u čemu su ih kolege uspješno informirali te odgovorili na sve njihove upite. Sve u svemu, na RBA štandu je cijelo vrijeme bila vesela atmosfera!

Sigurni smo da smo studentima kao poslodavac ostavili pozitivan dojam i da će nam se u budućnosti rado pridružiti i zajedno s nama ostvarivati RBA ciljeve.

Cilj manifestacije je bio informirati i upoznati studente svih odsjeka s tržištem rada te približiti studentima svih godina mogućnosti zapošljavanja nakon i tijekom studija. WISe je okupio poduzeća koja zapošljavaju ljude s jednog ili više odsjeka PMF-a, te predstavio studentima potencijalne poslodavce, kao i druge mogućnosti s kojima nisu upoznati tijekom studija.