Dok uživamo u najljepšim danima u godini potreban je dodatan oprez jer prevaranti ne miruju

22.12.2023

Kako se možete zaštiti od zlonamjernih aktivnosti prevaranata?

 

• S posebnim oprezom pristupajte privicima e-pošte i linkovima (pažljivo provjerite pravog pošiljatelja i destinaciju linka na koju vas šalje)
• Na nepoznate linkove primljene od nepoznatog pošiljatelja nemojte klikati
• Na stranice Internetskog bankarstva uvijek pristupajte direktno (upisom adrese u Internet preglednik), a ne putem linka u e-mailu
• Ne dijelite osjetljive i tajne podatke kojima samo vi raspolažete (npr. osobne podatke, serijski broj tokena, pristupne kodove za prijavu na internetsko bankarstvo, PIN kartice ili uređaja za autentifikaciju, CVV/CVC kreditne kartice, datume, vrijeme i iznos transakcije,)

Stoga je potrebno posebno obratiti pažnju na informacije koje se od vas traže i s kojih e-mail adresa i telefonskih brojeva upiti dolaze.

Važno je i prepoznati službene obavijesti - naše dolaze isključivo s adrese pošiljatelja no-reply@rba.hr, RBA_ponuda@sf.rba.hr,  RBA_Obavijesti@sf.rba.hr, no-reply.zadovoljstvo.klijenata@rba.hr .

U slučaju da dobijete bilo kakav sumnjiv upit, mail ili poruku, molimo da nas nazovete na INFO telefon i provjerite o čemu se radi.