Dodijeljene nagrade najboljim poduzetnicama

08.11.2019

Dobitnice ovogodišnjih nagrada su Ksenija Vrbanić, Blaženka Mičević, Ariana Vela i Kata Barišić.

 

Mreža poduzetnica i poslovnih žena „Women in Adria“ već petu godinu zaredom uspješno organizira dodjelu nagrada najboljim hrvatskim poduzetnicama. I ovu je godinu izabrala najuspješnije poduzetnice u četiri kategorije ovisno o godinama poslovanja, broju zaposlenika, a sve moraju bilježiti kontinuirani rast poslovanja. Dobitnice ovogodišnjih nagrada su Ksenija Vrbanić, Blaženka Mičević, Ariana Vela i Kata Barišić.

Ksenija Vrbanić dizajnerica i vlasnica brenda Xenia Design, dobitnica je nagrade 'Inspirativna poduzetnica godine'. Modni brend Xenia dizajn koji je prisutan u 28 zemlja i na 5 kontinenata. Brend koji je osnovan 1986. godine prati stilski izričaj avangarde, ne samo u kreacijama nego i u načinu poslovanja. “Perspektivna poduzetnica godine” je Blaženka Mičević iz tvrtke Agrodet d.o.o. koja je u samo tri godine razvila biznis sa 7 zaposlenih. Pruža jedinstvenu uslugu na tržištu u području upravljanja zemljištem. “Mikro poduzetnica godine” je Ariana Vela iz Avelant d.o.o. koja je pokrenula prvi hrvatski portal o EU fondovima, napisala prvu knjigu o pripremi i provedbi EU projekata, pokrenula prvo hrvatsko i regionalno učilište o fondovima EU, projektnom managementu i javnoj nabavi, provela projekata u vrijednosti 2 milijarde eura.  Nagradu “Startup potencijal” dobila je Kata Barišić iz Dare2dream d.o.o. suosnivačica prvog hrvatskog webshopa “Pokloni me” za prodaju iskustvenih poklona.

Uvodno izlaganje održala je Ivana Matić, ujedno i osnivačica „Women in Adria“ koja je ovom prilikom izjavila: „Ovogodišnji odabir najuspješnije poduzetnice bio je najteži do sada, odlučivale su zaista nijanse“.

Ispred Raiffeisenbank Austria d.d. kao jednog od sponzora dodjele nagrada najboljim poduzetnicama u Hrvatskoj, nastupila je Nataša Mlakar, direktorica kreditnih proizvoda u poslovanju s gospodarstvom.

U svom obraćanju okupljenima naglasila je: „Ove godine RBA slavi 25 godina rada u Hrvatskoj, a uskoro proslavljamo i 4. godinu našeg programa ONA zna za RBA. Programa koji je banku etablirao kao jednu od glavnih promicatelja žena poduzetnica. Velike formalne proslave našeg programa neće biti, ali nama je i više nego dovoljno da smo prepoznati od strane naših klijentica i poduzetnica u Hrvatskoj kao banka koja ih razumije i podupire, ali i preko granica Lijepe naše kao primjer uspješne implementacije EBRD-ovog programa Women in Business uz naš inovativni i rekla bih poduzetni personal touch inspiriran upravo druženjem s vama. Tijekom naših i Ivaninih evenata, radionica i konferencija, upoznala sam brojne sjajne žene, afirmirane poduzetnice i početnice. Ono što im je svima zajedničko je žar kojim govore o poslu i idejama za dalje. Ponekad nas ražalosti komentar koji nas bankare smjesti s druge strane tržišne bojišnice. Zato bih s ovog mjesta htjela još jednom izraziti naš čvrsti commitment u podupiranju poduzetnica i naglasiti potrebu za suradnjom svih nas s ciljem osnaživanja žena i stvaranja održivog društva u kojem svi imaju mogućnost ostvariti svoj potencijal“, zaključila je Mlakar.