Briga za lokalnu zajednicu RBA djelatnika u Osijeku

30.05.2019

Kažu da je volontiranje pokretač pozitivnih promjena u društvu, a to potvrđuju kolege koji su u suradnji s Udrugom Breza vodili 50-ak osoba iz Doma umirovljenika u Osijeku u kino Europa.

 

Najaktivniji volonteri RBA banke ponovno su u akciji! Naravno, riječ je o već dobro poznatom RBA timu iz Osijeka koji svoje vrijeme i vještine stavljaju na raspolaganje onima kojima je to najpotrebnije!

Kažu da je volontiranje pokretač pozitivnih promjena u društvu, a da je tome tako potvrđuju i naše kolege koje su u suradnji s Udrugom Breza vodili 50-ak starijih osoba iz Doma umirovljenika u Osijeku u kino Europa. Zajedničkom voljom i entuzijazmom tim sastavljen od Mirne Bezer, Višnje Hornung, Suzane Bilandžić, Mirele Jurković Ljevar, Diane Čačić i  Krunoslave Baumschabel  Banić volonterski su se angažirali te proveli svoje slobodno vrijeme družeći se s o umirovljenicima.

„U Tjednu brige za starije osobe, naše osječke umirovljenike vodili smo u kino, poslužili im kolače, prošetali s njima, slušajući njihove osvrte o Domu u kojem sada žive i njihovim životnim trenucima kojih se rado prisjećaju. Ovakvom akcijom željeli smo dati doprinos svojoj lokalnoj zajednici te promovirati solidarnost i brigu o drugima.

Naš korporativni tim koji često inicira volonterske angažmane, smatra da djelovanjem i volontiranjem imamo priliku pokazati svoju socijalnu odgovornost te onima kojima potrebna prijateljska ruka pružiti podršku da budu ravnopravno uključeni u život lokalne zajednice“ istaknula je Krunoslava Baumschabel Banić, Direktorica regije za poslovanje s pravnim subjektima.