Kreditni kalkulator

 

Zanima vas okvirni izračun rate gotovinskog kredita?

Pogledajte ponudu i uvjete gotovinskih kredita pa u kalkulator unesite sljedeće podatke:

1. iznos kredita - unosite željeni iznos kredita koji ne smije biti veći od maksimalnog iznosa pojedine vrste kredita
2. kamatna stopa - upisujete kamatnu stopu ovisno o vrsti kredita koji trebate tako da ju prepišite iz dokumenta koji opisuje uvjete odobravanja takvog kredita, a pritom provjerite vrijedi li za vas kamatna stopa za klijente (ako primate ili planirate prebaciti redovna primanja u RBA) i ona za ostale klijente
3. razdoblje (godine) - unosite željeni rok otplate kredita u godinama, ali pritom vodite računa koji je minimalni ili maksimalni broj godina na koji je moguće uzeti kredit koji vas interesira (navedeno u uvjetima).

Nakon unosa svih podataka pritisnite "Izračunaj" i prikazat će vam se informativan izračun mjesečnog anuiteta.
Anuitet predstavlja jednak novčani iznos kojim se otplaćuje kredit za vrijeme važenja iste kamatne stope. Svaki mjesečni anuitet sastoji se od kamate i glavnice, a omjer iznosa kamate i glavnice u anuitetu se mijenja tijekom otplate kredita na način da je u početku otplate veći udio kamate u odnosu na glavnicu u anuitetu, dok se s vremenom otplaćuje veći udio glavnice u odnosu na kamatu u anuitetu. Anuiteti dospjevaju zadnjeg dana u mjesecu za prethodni mjesec.

Napominjemo da je ovaj izračun isključivo informativnog karaktera, a za detaljnije informacije o mogućnostima financiranja možete dogovoriti sastanak u poslovnici.

 

Traženi kredit:

Kamatna stopa (%):

 
 

Razdoblje (godine):

Mjesečni anuitet: