Investicijski fondovi

Investicijski fondovi

Saznajte više
 

Informirajte se o mogućnostima ulaganja u fleksibilnom i transparentnom okruženju Raiffeisen investicijskih fondova i povjerite svoja sredstva profesionalcima.

Možda razmišljate o ulaganju svojih sredstava i želite krenuti putem modernijeg i unosnijeg investiranja? Oslonite se na naše profesionalce koji su svoje iskustvo gradili dug niz godina na tržištu vrijednosnih papira. Možemo vam pomoći i pri odabiru fonda koji najviše odgovara vašim planovima i mogućnostima. Puno je opcija, dozvolite da vam pomognemo naći za vas najbolju.

MyInvest

Odlučite se na minimalne, ali značajne promjene u svom načinu štednje. Kroz MyInvest uslugu dajete sebi priliku za ostvarivanje budućih financijskih izvora, već i kroz male, redovite uplate u vašem tempu. Omogućite sebi i svojim bližnjima sretnije dane koji dolaze. A prvi korak za bolju budućnost vodi vas u našu poslovnicu gdje možete saznati sve informacije o MyInvest investicijskim fondovima.

 

Raiffeisen Sustainable fondovi

Investirajte u bolju i ljepšu budućnost u RBA poslovnicama. Ako ste zainteresirani za ostvarivanje dobiti ulaganjem u održivu budućnost, pripremili smo sustainable fondove koji uvažavaju zaštitu okoliša, utjecaj na društvo i socijalne aspekte te korporativno upravljanje: Raiffeisen Flexi Sustainable BondRaiffeisen Sustainable Solid, Raiffeisen Sustainable Mix i Raiffeisen Sustainable Equities.

Posjetite nas u poslovnici ili za više informacija pitajte svog bankara.

Karakteristike ulaganja

 • Niži troškovi

  Niži troškovi

  Troškovi trgovanja u investicijskim fondovima su niži od pojedinačnih ulaganja, zbog većih količina instrumenata trgovanja. Na taj način štednjom u investicijskim fondovima imate manje troškove.

 • Dostupnost

  Dostupnost

  Vaša sredstva su vam dostupna jer možete svoje udjele, na zahtjev, otkupiti kad god se odlučite. Započnite štednju već uz minimalna početna ulaganja.

 • Pravna zaštita

  Pravna zaštita

  Kako bi se zaštitili ulagatelji, investicijski fondovi su pod nadzorom Hanfe i podložni su strogim pravilima i nadzoru licenci.

 • Transparentnost

  Transparentnost

  Imate uvid u sve informacije o vašim ulaganjima. Raiffeisen Invest d.o.o. redovno izvještava i objavljuje informacije o kretanjima udjela u fondovima kojima upravlja.

 • Rizici

  Rizici

  Ulaganje u investicijske  fondove nosi sa sobom i određene rizike, koji su uz ostale informacije detaljno opisani u Prospektu i Pravilima fondova.

 

Kada se odlučite na ulaganje u investicijske fondove, informirajte se o strukturi i strategiji ulaganja fonda, povijesnim prinosima, rizicima i troškovima te svim ostalim potrebnim informacijama koje su dostupne u dokumentima fonda (Prospekt i Pravila, Ključne informacije za ulagatelje, Mjesečni izvještaj te financijski izvještaji fondova).
Detaljnije o vrijednostima udjela, rizicima i strategiji ulaganja pročitajte više na stranicama Raiffeisen Investa.

Više o Raiffeisen investicijskim fondovima

 
 • Obveznički fondovi
  • Obveznički fondovi ulažu u dužničke vrijednosne papire, odnosno obveznice koje karakterizira manje osciliranje vrijednosti udjela (rizičnost). Takvi fondovi imaju za cilj stabilan rast vrijednosti udjela kroz investiranje u državne i korporativne obveznice koje donose fiksnu kamatu. Saznajte više

 • Posebni fondovi
  • Posebni fondovi ulažu u različite klase imovine prema unaprijed definiranim pravilima. Strategije upravljanja usmjerene su na očuvanje vrijednosti inicijalnog ulaganja, uz ostvarenje prihvatljivih atraktivnih prinosa. Saznajte više

 • Dionički fondovi
  • Dionički fondovi primarno investiraju u dionice s ciljem dugoročnog ostvarivanja većih prinosa. Namijenjeni su ulagateljima koji žele ostvariti potencijalno viši prinos u odnosu na obvezničke fondove, a spremni su prihvatiti veće oscilacije vrijednosti udjela na duži rok. Saznajte više

 • Fondovi s dospijećem
  • Fondovi s dospijećem, odnosno tzv. Target Date fondovi imaju određeni datum dospijeća te predstavljaju jedno investicijsko rješenje koje odgovara različitim ulagateljima. Naime, strategija fonda se mijenja na način da se prema dospijeću fonda ulaganja u rizičnije klase imovine postupno zamjenjuju ulaganjem u konzervativnije financijske instrumente s ciljem očuvanja prikupljenih sredstava i zarađenog kapitala. Saznajte više 

Kako ulagati?

 

Proučite Prospekte i Pravila fondova prije izbora fonda u koji želite ulagati. Nakon što ste izabrali fond koji odgovara Vašim ciljevima popunite Zahtjev za izdavanje/otkup udjela  u Raiffeisen investicijskim fondovima:
► u odabranoj RBA poslovnici za fizičke osobe
► putem RBA internetskog bankarstva.

Za realizaciju Vašeg ulaganja kao i svu potrebnu stručnu podršku obratite nam se u RBA poslovnicama, a ovdje pročitajte Opće informacije o usluzi distribucije investicijskih fondova društva Raiffeisen Invest d.o.o.

Više informacija o ulaganju u investicijske fondove potražite na stranicama Raiffeisen invest d.o.o.

Kontaktirajte nas

RBA INFO

Nazovite nas na info telefon

Email

Pošaljite nam email

Poslovnice

Pronađite najbližu poslovnicu