RokOtok

Projekt povezuje otoke, roditelje i djecu te čovjeka i prirodu!

RokOtok

Projekt povezuje otoke, roditelje i djecu te čovjeka i prirodu!

Saznajte više

Pozdravite RokOtok!

 

Raiffeisen banka podržala je najzanimljiviji projekt prošlog ljeta! Projekt koji povezuje otoke, roditelje i djecu te čovjeka i prirodu.
S obzirom na usmjerenost prema društveno odgovornom poslovanju RBA je prepoznala RokOtok kao projekt koji promiče vrijednosti zaštite okoliša te podiže razinu kvalitete života u lokalnoj zajednici. Ukoliko se sljedećeg ljeta susretnete s RibaFishom, slobodno mu se pridružite i zaplivajte.

Što je RokOtok?

 

Projekt RokOtok je osmislio novinar i bloger Domagoj Jakopović, popularni RibaFish u spomen na pokojnog sina Roka s kojim je želio posjetili sve naše otoke. Ideju nisu uspjeli ostvariti tijekom dječakova života pa je RibaFish odlučio projekt završiti tijekom sljedeće tri godine plivanjem i povezivanjem svih 50 naseljenih hrvatskih otoka.

Prošlog ljeta RibaFish je preplivao 92 kilometra i obišao 17 jadranskih otoka s ciljem spajanja roditelja i djece, promicanja kulturne baštine hrvatskih otoka, ekološkog osvještavanja te buđenja avanturističkog duha i poticanja želje za putovanjima.

 

„Želim pružiti djeci i roditeljima pola sata do sat vremena druženja na plaži uz more i hodanjem po otoku u potrazi za skrivenim blagom. Na kraju, kad im dam svoju knjigu, zamolit ću ih da zajedno pročitaju jedno poglavlje zajedno prije spavanja. Ako zaspu zagrljeni, moja misija je uspjela“, rekao je RibaFish.

 

Projekt nastoji podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost i istraživački duh.  Upravo kroz svoje aktivnosti, RibaFish planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka kojeg posjeti.  Dodatno, kroz posebno pripremljene ekološke radionice RibaFish će ukazati na važnost očuvanja okoliša, s posebnim naglaskom na ekološko zbrinjavanje otpada.

Planovi

 

Najljepša ljetna priča tako dobiva svoj nastavak i ove godine, kada će Domagoj Jakopović RibaFish ponovno zaplivati i spojiti još 17 naseljenih hrvatskih otoka, te djeci i njihovim roditeljima prenijeti znanje o očuvanju okoliša i prirode, važnosti igre na otvorenom i na taj način poticati dječju radoznalost, maštu i istraživački duh.