Osnovne informacije

 

Yellow goes Green nova je platforma društveno odgovornog poslovanja Raiffeisen banke kojom se nastoji odgovoriti na socio - ekološke izazove koji nas okružuju. Kao institucija koja postoji i djeluje unutar lokalne zajednice, važno je da osluškuje potrebe koje iz nje dolaze te pravodobno i proaktivno pokaže svoju angažiranost na društveno odgovorne zadaće i potrebe.

2020. godine RBA ponosno je obilježila 25 godina djelovanja u Republici Hrvatskoj. Upravo pokretanjem ovakve platforme nastojimo iskazati naša nastojanja da ojačamo društvenu odgovornost te postanemo primjer dobre prakse korporacijske organizacijske kulture koja osnažuje svoje djelatnike da budu nositelji promjena i aktivni članovi društva.

O platformi

 

Platforma Yellow goes Green u svojoj osnovi ima dvije ključne komponente: djelatnike koje kroz korporativno volontiranje potičemo i usmjeravamo u društvene odgovorne projekte s ciljem ulaganja u lokalnu zajednicu i jačanja osjećaja uključenost te promociju koncepta održivosti u poslovanju.

Prvi implementacijski korak Yellow goes Green je sudjelovanje na najvećoj akciji pošumljavanja opožarenih područja u Dalmaciji -Boranka. Osim financijske podrške u okviru sponzorstva, RBA djelatnici će staviti svoje vrijeme, trud i rad u svrhu vraćanja prirodi ono što joj pripada. U tri vikenda odlazeći na lokalitete u Dalmaciji, djelatnici RBA su zasaditi različite sadnice drveća.  Ukupna donacija RBA iznosi 6 tisuća sadnica.

Također, u sklopu projekta RokOtok organizirana je i edukativna kampanja u kojoj je poznati hrvatski novinar i bloger Ribafish (Domagoj Jakopović) plivao i povezao 17 naseljenih hrvatskih otoka kako bi podigao svijest o važnosti ekologije i zaštite okoliša. Nova platforma Yellow goes Green također je sjajan kanal za promicanje vrijednosti Raiffeisen banke i važnosti održivog prijevoza. Nastavno, Raiffeisen banka je jedan od glavnih sponzora javnog sustava dijeljenja bicikala NextBike.