PayPal

PayPal je servis za pružanje online usluga plaćanja i prijenosa novca. Svojim korisnicima nudi primanje i slanje novca na globalnoj razini, u više od 193 zemlje svijeta.

Više informacija

 • PayPal servis

  PayPal servis

  PayPal servis elektroničkoga plaćanja nudi svojim korisnicima usluge prijenosa novca, transfera novca na drugi račun, kupnje i prodaje.

 • Korištenje PayPal servisa

  Korištenje PayPal servisa

  Za korištenje usluga PayPala potrebna je prethodna registracija. Postupak registracije brz je i jednostavan, a obavlja se na web stranici www.paypal.com. Prilikom registracije potrebno je imati e-mail adresu te debitnu ili kreditnu karticu. Proces registracije započinje klikom na "Sign up / Open an account". Potrebno je slijediti upute, ispravno upisati podatke te svakako pročitati Uvjete korištenja.

  Prilikom dodavanja kartice, PayPal provjerava valjanost kartice i provodi autorizaciju na iznos od 1 USD. Dodatno, PayPal će naplatiti 1,95 USD za verifikaciju kartice.

  Nakon uspješne registracije PayPal će Banci poslati četveroznamenkasti broj "Expanded Use Number" - PayPal kod.
  PayPal kod je moguće provjeriti u opisu transakcije na internetskom bankarstvu u prometima ili na Izvadku po debitnoj ili kreditnoj kartici. Naplaćeni iznos PayPal će vratiti korisniku nakon što potvrdi unos ispravnoga četveroznamenkastog koda. U slučaju da je PayPal kod triput pogrešno unešen, onemogućuje se daljnja registracija kartice na PayPalu. U tom slučaju potrebno je obratiti se PayPalu kako biste dobili pomoć za ponovno dodavanje iste kartice.

  Sve Mastercard i Visa kartice u izdanju Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) mogu se koristiti za plaćanje na PayPalu. Povlačenje novca s PayPal računa moguće je samo na Visa i Visa Electron kartice.

  RBA kartice Plaćanje putem PayPala Uplate na PayPal Povlačenje sredstava s PayPala na karticu
  Mastercard kreditna kartica da da ne
  Business Mastercard kreditna kartica da da ne
  Visa Classic kreditna kartica da da da
  Visa Iris Fashion kreditna kartica da da da
  Visa Gold kreditna kartica da da da
  Visa Platinum kreditna kartica da da da
  Debit Mastercard kartica da da ne
  Visa EUR debitna kartica da da da
  Visa USD debitna kartica da da da
  Mastercard Business debitna kartica da da ne

   

 • Konverzija valute

  Konverzija valute

  PayPal provodi konverziju valute prodajnoga mjesta (USD i slično) u eure sukladno vlastitoj tečajnoj listi. Nakon povlačenja sredstava s PayPal računa potrebno je nekoliko dana da iznos bude vidljiv na vašem računu (kartici).

  Detaljnije informacije možete pronaći na stranicama PayPala, putem kojih se možete obratiti i PayPalu u slučaju poteškoća vezanih uz PayPal račun.