SEPA izravno terećenje

 

Obavijest o prijenosu postojeće platne usluge "izravno terećenje" na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje" od 09.02.2019. godine.

Sukladno "Nacionalnom planu migracije na SEPA-u", od 09.02.2019., na uslugu "SEPA izravno terećenje" prelaze sljedeći primatelji plaćanja:

- TRIGLAV OSIGURANJE d.d.
- HRVATSKI TELEKOM d.d.
- ADRIATIC SLOVENICA d.d.
- HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA

SEPA izravno terećenje (eng. SEPA Direct Debit ili SDD) podrazumijeva način zadavanja i provođenja izravnih terećenja na način da se ista zadaju od strane primatelja plaćanja, temeljem suglasnosti koju je primatelju plaćanja dao platitelj, za razliku od trenutnih izravnih terećenja koja se zadaju i provode ugovaranjem usluge u banci, a za koju je platitelj suglasnost mogao dati banci ili primatelju plaćanja.

Ako već imate ugovorenu postojeću uslugu "izravno terećenje" u korist jednog ili više navedenih primatelja plaćanja, ista će se od 09.02.2019. nastaviti automatski izvršavati kao "SEPA izravno terećenje".

Ako Vi kao korisnik trenutno ugovorene platne usluge "izravno terećenje" ne želite pristati na prijenos postojeće platne usluge na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje", istu možete otkazati:
- u bilo kojoj poslovnici banke, bez naknade (do 31.01.2019. u korist TRIGLAV OSIGURANJA d.d., odnosno do 08.02.2019. u korist HRVATSKOG TELEKOM-a d.d., ADRIATIC SLOVENICA d.d. i HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE),
- kod primatelja plaćanja nakon prethodno navedenih datuma.

O prijenosu postojeće platne usluge "izravno terećenje" na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje" svi platitelji će biti informirani i od primatelja plaćanja najmanje četiri tjedna prije same primjene.

Detaljnije informacije s glavnim karakteristikama postojeće platne usluge "izravno terećenje" u odnosu na novu platnu uslugu "SEPA izravno terećenje" možete pročitati u dokumentu Osnovne razlike između postojeće usluge izravnog terećenja i SEPA izravnog terećenja.

Sve informacije o platnoj usluzi "SEPA izravno terećenje" nalaze se u Općim uvjetima poslovanja po računima za plaćanje fizičkih osoba koji su dostupni u poslovnicama i na web stranicama banke.

Dodatne informacije o SEPA izravnim terećenjima (SDD) u kunama možete pronaći na web stranici www.sepa.hr.

Podrška

RBA INFO

Nazovite nas na info telefon

Email

Pošaljite nam email

Poslovnice

Pronađite najbližu poslovnicu