test

tets

Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

U kolovozu pad zaposlenosti na mjesečnoj razini

23.09.2022

Prema privremenim podacima Državnog zavoda za statistiku, u kolovozu je prekinut trend rasta ukupnog broja zaposlenih osoba na mjesečnoj razini koji je trajao od veljače ove godine.

 

Na navedeno su upućivali i podaci HZZ-a prema kojima je u kolovozu zabilježen porast broja nezaposlenih osoba. Tako je u kolovozu evidentiran pad za 2.963 osoba ili 0,2% u odnosu na srpanj. Na godišnjoj razini, ostvaren je rast za 21.076 osoba ili 1,3%, a ukupan broj zaposlenih iznosio je 1.632.071 osoba. Promatrano kumulativno, u razdoblju od siječnja do kolovoza u prosjeku je bilo zaposleno 1.588.250 osoba ili 1,5% više nego u istom razdoblju prošle godine od čega se 1.369.311 osoba odnosilo na zaposlene u pravnim osobama (+1,3%).

U kolovozu 2022., od ukupno zaposlenih, 85,7% ili 1.399.289 osoba bilo je zaposleno u pravnim osobama, a broj zaposlenih u ovoj kategoriji pao je za 0,1% na mjesečnoj odnosno porastao za 1,5% na godišnjoj razini. Na mjesečnoj razini, najsnažnija pozitivna promjena zabilježena je u Djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane (+3,7%). U razdoblju siječanj-kolovoz 2022. ova je kategorija (prema privremenim podacima) u odnosu na isto razdoblje prošle godine također zabilježila najsnažniju promjenu (+14,4%), a slijede Informacije i telekomunikacije (+10,6%), Poslovanje nekretninama (+7,3%) te Građevinarstvo (+4,7%). Prerađivačka industrija, koja je u kolovozu zapošljavala u prosjeku 230.179 osoba ili 16,4% zaposlenih u pravnim osobama, zabilježila je rast broja zaposlenih od 1,4% u promatranom kumulativnom razdoblju.
Registrirana stopa nezaposlenosti u kolovozu je ostala nepromijenjena u odnosu na srpanj te se zadržala na 6,3%. Aktivno stanovništvo zabilježilo je blagi pad na mjesečnoj razini (-0,1%) spustivši se na 1.742.491 osoba, dok je na godišnjoj razini ostvaren skroman rast od 0,3%.

Povoljna kretanja na tržištu rada odražavaju se u pozitivnim godišnjim promjenama broja zaposlenih osoba, aktivnog stanovništva, broja osiguranika pri HZMO-u te padom registriranih nezaposlenih osoba pri HZZ-u, dok je u lipnju ove godine registrirana stopa nezaposlenosti zabilježila dosad najnižu evidentiranu razinu (6,1%). Uz uobičajeni sezonski obrazac kretanja broja zaposlenih osoba, očekujemo da će ICT i Građevinarstvo nastaviti djelovati u smjeru pozitivnih kretanja. S druge strane, u kolovozu je na mjesečnoj razini primjetno usporavanje aktivnosti na tržištu rada s obzirom na to da je većina sezonskih radnika zaposlena prijašnjih mjeseci, prije vrhunca turističke sezone. Iako je i u kolovozu turizam generirao najveći broj novozaposlenih, mjesečna promjena značajno je usporila te se spustila na najnižu razinu od ožujka. S dolaskom jesenskih mjeseci očekujemo povratak određenog dijela sezonskih radnika u evidenciju nezaposlenih, što će vratiti registriran broj nezaposlenih na više razine, ali i pojačati aktivnost na tržištu rada. Izgledno usporavanje gospodarske aktivnosti prema kraju godine za sada bi trebalo imati tek ograničeni utjecaj na (ne)zaposlenost i svakako će zavisiti o sposobnosti hrvatskog gospodarstva da se nosi s prelijevanjem nepovoljnih trendova u europskom i globalnom  okruženju.


O nama
Online Banking
Poslovanje s bankama
Poslovni
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27