Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

Dogovorite sastanak

Molimo Vas unesite ime i prezime, minimalno 4 znaka.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Sjela je plaća ili mirovina na vaš tekući i na račun osobe koja vas je preporučila? Super! Uplatit ćemo 350 kuna na oba računa jednokratno tijekom sljedećeg mjeseca.
Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

U drugom tromjesečju višak na tekućem računu platne bilance 0,2% BDP-a

06.10.2022

Prema posljednjim podacima HNB-a, na tekućem i kapitalnom računu platne bilance u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvaren je manjak od 646 mil. eura, što na godišnjoj razini predstavlja pogoršanje salda za 154 mil. eura. 

 

Pri tome je manjak na tekućem računu platne bilance u istom razdoblju iznosio milijardu eura, što je 165 mil. eura više od manjka zabilježenog u istom razdoblju 2021. godine.

Kumulativno u zadnja četiri tromjesečja, višak na tekućem i kapitalnom računu iznosio je 2,5% BDP-a, što je za 3,1 postotni bod manje nego u cijeloj 2021. Na tekućem računu platne bilance zabilježen višak se u promatranom razdoblju spustio na 0,2% BDP-a (3pb manje nego u 2021.).

Pogoršanje salda na tekućem računu bilance plaćanja rezultat je snažnog produbljivanja manjka na računu roba (za 1,7 mlrd. eura ili 64,7% u odnosu na isto razdoblje 2021.) unatoč nastavku visokih nominalnih stopa rasta robne razmjene u drugom tromjesečju. Naime, visoke stope rasta uglavnom odražavaju daljnji rast cijena energenata i drugih sirovina na svjetskom tržištu kao rezultat poremećaja u globalnim lancima vrijednosti, koji su dodatno intenzivirani ratom u Ukrajini. Međutim, rast izvoza roba (40,5% godišnje) bio je ipak skromniji od rasta uvoza (+50,5%), što je doprinijelo povećanju manjka. Očekivano, snažno pogoršanje u robnoj razmjeni ublaženo je rastom neto izvoza usluga odnosno rasta prihoda od turističke potrošnje nerezidenata. Pri tome rast turističkih prihoda odražava i značajan rast cijena smještaja i hrane, uz nastavak opravka fizičkih pokazatelje u turizmu. Višak na računima sekundarnog dohotka i kapitalnih transakcija blago je porastao dok se saldo na računu primarnog dohotka nije značajnije mijenjao s obzirom na to da je, prema navodima iz središnje banke, rast neto prihoda od naknada privremeno zaposlenih osoba u inozemstvu u potpunosti nadomješten većim neto rashodima od izravnih vlasničkih ulaganja, odnosno većom dobiti poduzeća u stranom vlasništvu, i to poglavito u djelatnostima smještaja, trgovine motornim vozilima te naftnoj industriji.

U ovoj godini očekujemo zadržavanje viška na tekućem računu, ali na nižim razinama u odnosu na 2021. Nastavak pozitivnih trendova očekujemo na računu usluga (turizam). Prihodi od usluga trebali bi nastaviti rasti solidnom dvoznamenkastom stopom. S druge strane, račun roba, koji je inače najveći generator manjka na tekućem računu, mogao bi se dodatno produbiti zbog izrazito visokog nominalnog rasta uvoza (energenata i ostalih uvoznih dobara). Ipak, deficit na računu roba neće, kao u godinama prije ulaska u EU, dovesti do deficita na tekućem računu. Konačno, očekujemo pozitivan doprinos daljnjeg povećanja korištenja sredstava iz EU fondova te prihoda od doznaka, naknada privremeno zaposlenih osoba u inozemstvu.


Online Banking
Poslovanje s bankama
Poslovni
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27