Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

Dogovorite sastanak

Molimo Vas unesite ime i prezime, minimalno 4 znaka.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Sjela je plaća ili mirovina na vaš tekući i na račun osobe koja vas je preporučila? Super! Uplatit ćemo 350 kuna na oba računa jednokratno tijekom sljedećeg mjeseca.
Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

RBI u prva tri tromjesečja 2018. ostvario konsolidiranu dobit u visini 1.173 milijuna eura

14.11.2018

Prihodi od poslovanja za 5 posto ili 182 milijuna eura su veći na godišnjoj razini te iznose 4.003 milijuna eura. 

 

Od 1. siječnja 2018. godine, na snazi je novi računovodstveni standard za financijske instrumente (MSFI 9). Osim usvajanja MSFI-ja 9, RBI je promijenio i prikaz svoje bilance stanja koji je sada usklađen sa standardima financijskog izvješćivanja (FINREP) koje je donijelo Europsko nadzorno tijelo za bankarstvo (EBA). Nakon usvajanja standarda bilo je nužno prilagoditi i podatke za usporedivo razdoblje te datum usporedivog izvješća.

Raiffeisen Bank International AG (RBI) u prva tri tromjesečja 2018. ostvario je konsolidiranu dobit u visini 1.173 milijuna eura.

„Zadovoljan sam rezultatom u prvih devet mjeseci. Glavni je pokretač tako dobrog rezultata kretanje troškova rizika. Ima razloga za zadovoljstvo i zbog kretanja zarade. U i dalje teškim kamatnim uvjetima uspjeli smo povećati neto kamatne prihode za gotovo pet posto u odnosu na prethodnu godinu“, izjavio je predsjednik Uprave RBI-ja Johann Strobl.

Prihodi od poslovanja za 5 posto ili 182 milijuna eura su veći na godišnjoj razini te iznose 4.003 milijuna eura. Neto kamatni prihodi porasli su za 5 posto na 2.519 milijuna eura zahvaljujući povećanju kamatonosne imovine Grupe za 3 posto.

U općim troškovima poslovanja zabilježeno je manje smanjenje za 16 milijuna eura na godišnjoj razini na iznos od 2.228 milijuna eura. Udio troškova u prihodima snižen je za 2,2 postotna boda na 55,7 posto.

„Dobro smo započeli četvrto tromjesečje i uspješno dovršili važan projekt prodaje temeljnoga bankovnog poslovanja banke Raiffeisen Bank Polska“, kaže Strobl.

Neto otpuštanje u visini 56 milijuna eura

U izvještajnom razdoblju došlo je do neto otpuštanja gubitaka od umanjenja vrijednosti financijske imovine u visini 56 milijuna eura, dok je u istom razdoblju prošle godine gubitak od umanjenja vrijednosti iznosio 191 milijun eura. Na takvo pozitivno kretanje utjecali su dobro makroekonomsko okruženje u pogledu priljeva i mogućnost uspješne naplate u ukupnom iznosu od 416 milijun eura.

U 2018. nastavlja se i smanjenje udjela neprihodonosnih kredita, koji je od početka godine pao za dodatna 1,2 postotna boda te je krajem rujna iznosio 4,4 posto. Ipak, omjer pokrivenosti neprihodonosnih kredita povećao se za još 7,9 postotnih bodova na 75,0 posto, ponajprije zbog prodaje visokokolateraliziranih kredita te početka primjene MSFI-ja 9.

„Kada je riječ o kretanju troškova rizika, pogoduje nam veoma dobra gospodarska situacija i naša strategija restrukturiranja s ciljem očuvanja vrijednosti neprihodonosnih kredita“, objašnjava Strobl.

Izgledi

RBI će poticati rast kredita uz prosječno godišnje postotno povećanje po srednjim jednoznamenkastim stopama.

Očekuje se da će gubici od umanjenja vrijednosti financijske imovine (troškovi rizika) u 2018. biti ispod razine zabilježene u 2017.

RBI predviđa da će se udio neprihodonosnih kredita u srednjoročnom razdoblju dodatno smanjivati.

Banka je kao cilj postavila udio troškova u prihodima ispod 55 posto u srednjoročnom razdoblju.

Sljedećih godina cilj je RBI-ja ostvariti konsolidirani povrat na kapital od približno 11 posto.

U srednjoročnom razdoblju nastojati ostvariti stopu adekvatnosti osnovnoga kapitala na razini oko 13 posto nakon dividende.

Na temelju toga cilja RBI namjerava raspodijeliti između 20 i 50 posto (omjer isplate dividende) svoje konsolidirane dobiti.

Online verziji polugodišnjeg izvješća može se pristupiti putem stranice  http://qr032018.rbinternational.com, a njemačka je verzija dostupna na: http://zb032018.rbinternational.com.

RBI svojim matičnim tržištem uz Austriju, u kojoj je vodeća institucija korporativnog i investicijskoga bankarstva, smatra i srednju i istočnu Europu (SIE). Banke kćeri pokrivaju 13 tržišta te regije. Osim toga, RBI Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u područjima leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

Ukupno gledajući, usluge za 16 milijuna klijenata pruža gotovo 47.000 djelatnika putem više od 2.200 poslovnica, od kojih se većina nalazi u regiji SIE-a. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. Oko 58,8 posto dionica u vlasništvu je austrijskih regionalnih Raiffeisen banaka, dok je ostatak distribuiran javnosti. U sklopu austrijske bankovne grupacije Raiffeisen, RBI služi kao središnja institucija regionalnih Raiffeisen banaka i drugih pridruženih kreditnih institucija te im u toj ulozi pruža važne usluge.

Za dodatne informacije slobodno se obratite:
Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com) ili
Christofu Danzu (+43-1707-1930, christof.danz@rbinternational.com)
http://www.rbinternational.com


Online Banking
Poslovanje s bankama
Poslovni
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27