Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

Dogovorite sastanak

Molimo Vas unesite ime i prezime, minimalno 4 znaka.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Sjela je plaća ili mirovina na vaš tekući i na račun osobe koja vas je preporučila? Super! Uplatit ćemo 350 kuna na oba računa jednokratno tijekom sljedećeg mjeseca.
Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

RBA i Centar za Audiodeskripciju omogućili predstave za slijepe osobe

22.12.2017

RBA je ove donirala Centar za Audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom.

 

(Foto: Frane Pamić)

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) ove je godine donirala Centar za Audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, te na taj način omogućila održavanje deset prilagođenih predstava za osobe s invaliditetom u 2017. i 2018. godini, u sklopu projekta „Kultura za sve!“. 

Osim što je RBA ovom donacijom omogućila prilagodbu deset kazališnih predstava gradskog dramskog kazališta Gavella u sezoni 2017-2018 kroz izradu audiodeskripcije (naracije za slijepe), omogućen je samostalni odlazak osobama oštećenog vida na prilagođene kazališne predstave gradskog dramskog kazališta Gavella neovisno o predstavi koja se izvodi, te osvještavanje potrebe za prilagodbom kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom, kao i njihovo ravnopravno uvođenje u kulturno-socijalni život zajednice. 

Organizator projekta "Kultura za sve!" je Centar za audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom. Kroz projekt "Kultura za sve!" prilagođeno je deset kazališnih predstava Gradskog dramskog kazališta Gavella u sezoni 2017-2018. Prilagodba se odnosi na izradu audiodeskripcije za osobe oštećenog vida pomoću koje slijepe i slabovidne osobe samostalno i neometano prate kazališno djelo, dok su korisnici projekta sve osobe oštećenog vida neovisno o svojoj dobi.  

Ove godine, donacijom RBA je omogućeno održavanje predstave: 
„Nevidljivi“ 
- Protagonisti teksta Tene Štivičić izgnani su, odbjegli, odbačeni ljudi s Istoka, koji u Velikoj Britaniji vide obećanu zemlju, pa postaju tek zbunjeni epizodisti globalnih političko-ekonomskih zbivanja, ali i vlastitih života. Već popis likova jasno naznačuje kako stoje stvari: postoji "Tvrđava Europa", kamo pripadaju dobrostojeće, situirane osobe iz više građanske klase zemalja Zapada, te postoje "Drugi", što na isti taj Zapad stižu iz svojih domovina izmučenih ratom i besperspektivnošću.
„Priče iz Bečke šume“
- Priča je o sudbini naivne mlade žene Marijane, koja odluči razvrgnuti svoje zaruke s mesarom Oskarom nakon što se zaljubi u Alfreda, koji, međutim, nema ozbiljne namjere uzvratiti joj ljubav. Tu pogrešku, Marijana će gorko platiti. 
„Ujedinjenje dviju Koreja“
- "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" Joëla Pommerata, duhovit je i poetičan scenski predložak, ponuđen izvođačima s nježnošću i razumijevanjem glumca koji piše za glumce. Paolo Magelli pritom je redatelj koji ovakve, formom raspršene tekstove, svojim redateljskim postupkom vješto okuplja i zbija, znajući im istaknuti dramatičnost i ludičnost. Pommeratovo je pismo "gorko-slatko", ali francuski autor kao da se uz osmijeh poigrava s melodramatičnom matricom, ne izrugujući joj se, nego ju inventivno preispitujući. 
„Romansa o tri ljubavi“
- Jedna od najpoetičnijih hrvatskih drama, Romanca o tri ljubavi Antuna Šoljana, podnaslovom je žanrovski određena kao "sentimentalna farsa", smještena je, sasvim površno, u vrijeme križarskih ratova, što odmah otkriva i njene jasne komične namjere i potencijale. Kroz jednostavan fabularni sklop okupljen oko četiri lika – Gospe, Službenice, Viteza i Kapelana – Šoljan u svojoj prepoznatljivoj poetici modernističkog iskustva ispisuje nadahnutu igru u stihovima, s neskrivenom intertekstualnošću koja žonglira rečenicama i Cervantesovim te Baudelaireovim mislima, ali i Shakespeareovim (Gospa: "Pasti il ne pasti, to je pitanje!"). 

Ovom prilikom se obratio i g. Antonio Pavlović, izvršni direktor Centra za Audiodeskripcije te izjavio: „Osobno, i u ime Centra za Audiodeskripcije, želim se zahvaliti Raiffeisen banci na podršci u polju prilagodbe kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom. GDK Gavella već tri godine radi na prilagodbi svog sadržaja za slijepe i slabovidne gledatelje, te će se od sredstava koje je Raiffeisen banka izdvojila, omogućiti prilagodba deset predstava u tekućoj sezoni. Vjerujemo da će primjer GDK Gavelle u budućnosti pratiti i ostala, kako gradska, tako i nacionalna kazališta. Vjerujem, i nadam se, da će i podrška RBA u ovakvom polju prilagodbe kulturnih sadržaja biti primjer i pokazatelj senzibilizacije društva za potrebe osoba s invaliditetom i njihovo uključivanje u društvenokulturni život zajednice“, zaključio je Pavlović. 

Gavella će i u sljedećoj godini nastaviti s ovim programom, pa je tako prva na redu i predstava „Tesla Anonimus“, koja će zahvaljujući donaciji RBA, biti prilagođena za potrebe osoba s invaliditetom, odnosno slijepih i slabovidnih osoba. 

Predstava „Tesla Anonimus“ Filipa Šovagovića, pokušava rasvijetliti Teslin doprinos civilizaciji i čovječanstvu te odgovoriti na manje znane događaje iz života ovog nevjerojatnog izumitelja. Pišući o predstavi "Tesla Anonimus", autor teksta i redatelj bilježi: "Polazeći od činjenice da je Teslin doprinos civilizaciji i čovječanstvu istovremeno prepoznat i prilično nepoznat, pokušat ću rasvijetliti neke manje znane događaje vezane uz život i rad ovog nevjerojatnog izumitelja. Razmišljajući o posljedicama Teslinog rada, ponekad se pitam nije li Tesla možda pogriješio u nastojanjima da svijet učini boljim. Hoću reći, izumi koje nam je ostavio i za koje je smatrao da bi trebali biti dostupni svakome od nas, e upravo su ti njegovi izumi, završili u rukama glavnih svjetskih industrijskih magnat koji pod egidom – "napredak" – ostvaruju sve veći profit za sebe, čineći razlike između bogatih i siromašnih još većima. Gotovo sam siguran da je i sâm Tesla u jednom trenutku to morao shvatiti te da je većinu svojih izuma ostavio "za sebe", ne dokumentirajući ih. U toj konstelaciji odnosa, moguće je Teslu prikazati kao istinskog heroja vremena”, zaključuje Šovagović. 

Centar za Audiodeskriptivne djelatnosti i promicanje dostupnosti kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom, osnovan je prošle godine, dok su osnivači, ujedno i poznati glumci te redatelji, kao i ostali stručnjaci iz svijeta kulture. Njihov cilj je osigurati dostupnost svih kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom, a plan Centra je uskladiti standarde audiodeskripcije u Hrvatskoj s europskim standardima, te skrenuti pozornost javnosti na veliku količinu kulturnih sadržaja, koji su inače nedostupni osobama s invaliditetom.

 


Online Banking
Poslovanje s bankama
Poslovni
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27