Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

Dogovorite sastanak

Molimo Vas unesite ime i prezime, minimalno 4 znaka.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Sjela je plaća ili mirovina na vaš tekući i na račun osobe koja vas je preporučila? Super! Uplatit ćemo 350 kuna na oba računa jednokratno tijekom sljedećeg mjeseca.
Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

Rast kredita stanovništvu potaknut stambenim kreditiranjem

29.09.2022

Prema podacima Hrvatske narodne banke, ukupni krediti stanovništvu krajem srpnja porasli su za 5,2% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i 0,8% u odnosu na prethodni mjesec, dosegnuvši 147,6 mlrd. kuna.

 

 

U odnosu na kraj 2021., ukupni krediti stanovništvu zabilježili su rast od 2,3%, dok je udio kunskih kredita u ukupnim kreditima s iznosom od 76,8 mlrd. kuna na kraju srpnja iznosio 52,1%. Kod kunskih kredita evidentiran je pad na godišnjoj razini (-0,7%), prvi put od ožujka 2013. godine, dok je i na mjesečnoj razini zabilježeno smanjenje (-0,2%). Rastu ukupnih kredita doprinijeli su prvenstveno valutni krediti, zabilježivši dvoznamenkastu godišnju stopu rasta od 12,3% (+1,9% mjesečno), a njihovo ubrzanje traje kontinuirano od početka godine.

Promatrano po instrumentima, na osnovi stanja, najveći generator rasta ukupnih kredita bili su stambeni krediti s rastom od 9,4% na godišnjoj (+6,2 mlrd. kuna) i 1,3% na mjesečnoj razini (+1 mlrd. kuna). Krajem srpnja stambeni krediti iznosili su 72,3 mlrd. kuna, a trend laganog ubrzanja dinamike rasta na godišnjoj razini prekinut je zbog nešto snažnijeg kreditiranja u srpnju 2021. Rast stambenih kredita povezan je s novim kreditima odobrenima u sklopu državnog programa subvencioniranja otplate za mlađe dobne skupine. U odnosu na kraj 2021., spomenuti krediti ostvarili su rast od 6,7% ili 4,5 mlrd. kuna, a u promatranom mjesecu činili su gotovo 49% ukupnih plasmana stanovništvu.

S druge strane, gotovinski nenamjenski krediti koji s iznosom od 54,4 mlrd. kuna čine 36,8% ukupnih kredita plasiranih stanovništvu, ostvarili su blagi porast na godišnjoj (2,8% ili 1,5 mlrd. kuna) i na mjesečnoj razini (0,4% ili 0,2 mlrd. kuna). Pozitivne godišnje stope rasta gotovinskih nenamjenskih kredita traju od srpnja prošle godine, a krajem srpnja ove godine zaustavljeno je kontinuirano ubrzanje dinamike rasta. Na godišnjoj razini, krediti po kreditnim karticama nastavljaju trend dvoznamenkastog pada koji traje od rujna prošle godine, a niži su u odnosu na srpanj 2021. za 18,1%. Istovremeno su prekoračenja po transakcijskim računima, nakon kontinuiranog pada posljednjih godina, počela od travnja ove godine ponovno ostvarivati stope rasta na godišnjoj razini. Stoga su krajem srpnja bila veća za 1,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Uslijed skromnije dinamike rasta gotovinskih nenamjenskih kredita i stambenih kredita, na godišnjoj razini usporen je rast ukupnih kredita za 0,2pb.
Iako krediti poduzećima ponovno rastu brže od kredita stanovništvu, kreditna aktivnost u sektoru stanovništva nastavlja solidni rast. Trenutno niži doprinos gotovinskih nenamjenskih kredita i kredita po kreditnim karticama sugerira slabije kreditno financiranje tekuće potrošnje. Međutim, uslijed ustrajnih inflatornih pritisaka, odnosno utjecaja viših potrošačkih cijena na budžet kućanstava i životni standard, očekujemo snažniju potražnju za potrošačkim kreditima u nastavku godine.
 


Online Banking
Poslovanje s bankama
Poslovni
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27