Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

Dogovorite sastanak

Molimo Vas unesite ime i prezime, minimalno 4 znaka.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Sjela je plaća ili mirovina na vaš tekući i na račun osobe koja vas je preporučila? Super! Uplatit ćemo 350 kuna na oba računa jednokratno tijekom sljedećeg mjeseca.
Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

Prvo tromjesečje 2016. godine: RBI ostvario konsolidiranu dobit u visini 114 milijuna eura

11.05.2016

U prvom tromjesečju 2016. godine Raiffeisen Bank International AG (RBI) ostvario je dobit prije oporezivanja u visini 229 milijuna eura, što predstavlja povećanje za 22 posto na godišnjoj razini. Dobit nakon oporezivanja porasla je za 38 posto na 138 milijuna eura na godišnjoj razini, dok se konsolidirana dobit povećala za 37 posto na 114 milijuna eura.

 

Svi se podaci zasnivaju na Međunarodnim standardima financijskog izvješćivanja (MSFI).

U prvom tromjesečju 2016. godine Raiffeisen Bank International AG (RBI) ostvario je dobit prije oporezivanja u visini 229 milijuna eura, što predstavlja povećanje za 22 posto na godišnjoj razini. Dobit nakon oporezivanja porasla je za 38 posto na 138 milijuna eura na godišnjoj razini, dok se konsolidirana dobit povećala za 37 posto na 114 milijuna eura.

"Rezultat je, sveukupno gledano, zadovoljavajući budući da su i prvo tromjesečje obilježili uvjeti niskih kamatnih stopa. Obrat u politici kamatnih stopa u ovome trenutku nije na vidiku te je tim važnije smanjenje naše troškovne osnovice. Nažalost, regulatorni se troškovi iz godine u godinu povećavaju. Većina regulatornih troškova za financijsku godinu 2016. knjižena je već u prvome tromjesečju. Posebno su ohrabrujući pozitivni rezultati u Mađarskoj i Ukrajini. Očekujem da je u obje te zemlje došlo do zaokreta te da će i rezultati za cijelu 2016. godinu biti pozitivni", izjavio je Karl Sevelda, predsjednik Uprave RBI-ja.

Uz 292,98 milijuna dionica na dan 31. ožujka 2016. godine (prethodne godine: 292,98 milijuna), zarada po dionici iznosila je 0,39 eura, što je povećanje za 36,8 posto (Q1 2015.: 0,29 eura).

Neto prihod od kamata 13 posto niži

Prihod od poslovanja smanjio se za 1 posto ili 14 milijuna eura na godišnjoj razini te iznosi 1.104 milijuna eura. U prva tri mjeseca 2016. godine neto prihod od kamata pao je za 13 posto, odnosno 102 milijuna eura, na 718 milijuna eura. To se ponajprije može pripisati nastavku razdoblja niskih kamatnih stopa na tržištima mnogih zemalja u kojima Grupa posluje te postojećemu višku likvidnosti. Padu neto prihoda od kamata pridonijelo je i smanjenje obujma poslovanja na razini centrale Grupe te onog u Aziji.

Opći troškovi poslovanja za 4 posto viši

U odnosu na isto razdoblje prošle godine opći troškovi poslovanja porasli su za 27 milijuna eura na 718 milijuna. Udio troškova u prihodima povećao se za 3,2 postotnih bodova na 65,0 posto, uglavnom zbog smanjenja neto prihoda od kamata.

Neto rezervacije za potencijalne gubitke smanjene za 59 posto

U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje neto rezervacije za potencijalne gubitke pale su za ukupno 59 posto, odnosno 155 milijuna eura, na iznos 106 milijuna eura. To se može zahvaliti smanjenju rezervacija za pojedine kreditne gubitke za 102 milijuna na 117 milijuna eura.

Koeficijent adekvatnosti redovnog osnovnog kapitala 1. reda (puni paket) na razini 11,5 posto

Na temelju ukupnog rizika, koeficijent adekvatnosti redovnog osnovnog kapitala 1. reda (prijelazni) iznosio je 12,0 posto, dok je koeficijent adekvatnosti ukupnoga kapitala (prijelazni) bio na razini 17,2 posto.

Pregled ključnih financijskih pokazatelja

Online verzija kvartalnog izvješća, dostupna je na:

http://investor.rbinternational.com/fileadmin/ir/2016_Q1/2016-05-10_Q1_Report_RBI.pdf.

Za detaljne informacije molimo kontaktirajte:

Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com)

Christof Danz (+43-1-71 707-1930, christof.danz@rbinternational.com).

http://www.rbinternational.com

http://www.rzb.at


Online Banking
Poslovanje s bankama
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27