Kako ugovoriti mojaRBA?

 

Jednostavno! mojaRBA mobilno bankarstvo možete ugovoriti:

• u mojaRBA aplikaciji izborom opcije "Aktivacija videopozivom", nakon što ste preuzeli aplikaciju na svoj mobitel,
• putem internetskog bankarstva,
• u poslovnici.

 

mojaRBA aplikacija je uvijek „nova“

Bez predaha radimo na dodavanju novih funkcionalnosti i sa svakim ažuriranjem aplikacije dobivate više mogućnosti za bolje upravljanje svojim novcima.

mojaRBA

 • Jednostavnost plaćanja

  Jednostavnost plaćanja

  Plaćajte sigurno gdje god se nalazili. 

 • Kontrola troškova i prihoda

  Kontrola troškova i prihoda

  Lakše pratite i upravljajte troškovima.

 • Personalizacija prikaza računa

  Personalizacija prikaza računa

  Prilagodite prikaz svojim potrebama.

 

Život je lakši kad se dio bitnih aktivnosti odvija online

mojaRBA mobilno bankarstvo je siguran i jednostavan način da svoje svakodnevne obveze oko plaćanja odradite u hodu, s bilo koje lokacije. Besplatno preuzmite aplikaciju i, kad se radi o plaćanju prijateljima ili raznim institucijama, potpuno zaboravite na poslovnice, šaltere i redove.

Dogovorite sastanak

Molimo Vas unesite ime i prezime, minimalno 4 znaka.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Molimo Vas unesite ispravnu email adresu.
Ovo polje je obavezno.
Sjela je plaća ili mirovina na vaš tekući i na račun osobe koja vas je preporučila? Super! Uplatit ćemo 350 kuna na oba računa jednokratno tijekom sljedećeg mjeseca.
Suggestions

Your input is valuable to us. Please send us your suggestions.

Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.
Ovo polje je obavezno.

Anketna (ILO) stopa nezaposlenosti u drugom tromjesečju 7,4%

27.09.2022

Prema podacima DZS-a o kretanju aktivnog stanovništva RH (temeljeni na Anketi o radnoj snazi) u drugom ovogodišnjem tromjesečju broj zaposlenih osoba zabilježio je rast od 1,4% ili 24 tisuće u odnosu na isto razdoblje 2021. dosegnuvši time 1,709 milijuna dok je broj nezaposlenih smanjen za 12 tisuća osoba odnosno 8,2% te je iznosio 134 tisuće.

 

Ovakva kretanja posljedično su se odrazila i na agregat aktivnog stanovništva koji je u promatranom razdoblju porastao na 1,843 milijuna (+0,6% na godišnjoj razini).

Na tromjesečnoj razini, uz porast broja nezaposlenih, za 4 tisuće ili 3,1% i skroman rast broja zaposlenih osoba (+1,1% ili 19 tisuća), broj aktivnog stanovništva veći je za 23 tisuće osoba odnosno 1,3% u odnosu na razdoblje sij.-ožu. 2021. Rast broja zaposlenih osoba ne iznenađuje, s obzirom na to da je u drugom tromjesečju prisutno snažno zapošljavanje radnika za turističku sezonu. Preliminarni podaci također pokazuju da je broj neaktivnog stanovništva u drugom ovogodišnjem tromjesečju iznosio 1,665 milijuna čime je zabilježen pad na tromjesečnoj (23 tis. ili -1,4%) i godišnjoj razini (12 tis. ili -0,7%). Broj neaktivnog stanovništva tako je pao drugo tromjesečje zaredom.

S druge strane, radno sposobno stanovništvo (15+) u razdoblju ožu.-lip. 2022. zadržalo se blizu povijesno niskih razina iz tromjesečja ranije, ali je evidentirano prvo povećanje na tromjesečnoj razini još od kraja 2008. godine (+0,03% ili tisuću osoba). U odnosu na drugo tromjesečje 2021. broj radno sposobnih ostao je nepromijenjen. Spomenuta kretanja rezultirala su u promatranom tromjesečju stopom aktivnosti od 52,5% u odnosu na 51,9% koliko je iznosila u tromjesečju ranije. Uz pad na godišnjoj razini od 0,5pb, u drugom ovogodišnjem tromjesečju stopa nezaposlenosti za osobe u dobi od 15 do 64 godine iznosila je 7,4% (+0,2pb u odnosu na prethodno tromjesečje). Stoga je u prvih 6 mjeseci, prosječna anketna (ILO) stopa nezaposlenosti (od 15 do 64 godine) iznosila 7,3% (-1,7pb u odnosu na isto razdoblje prošle godine).

Primjetna je razlika stope nezaposlenosti prema podacima administrativnih evidencija (6,5%) i stope anketne nezaposlenosti (ILO), a posljedica je to većeg prosječnog broja nezaposlenih osoba (+22 tisuće) prema Anketi o radnoj snazi od podataka HZZ-a. Naime, dio anketiranih nezaposlenih osoba (njih 29,9%) nije bilo zainteresirano za prijavu službi za zapošljavanje, dok njih 18 tisuća ili 15,9% od ukupno registriranih u HZZ-u nije zadovoljilo međunarodne kriterije nezaposlenosti. Izgledno usporavanje gospodarske aktivnosti krajem godine predstavlja izazov i povlači za sobom negativne rizike za tržište rada. Međutim, očekujemo zasad tek ograničen utjecaj na (ne)zaposlenost, dok bi tržište rada trebalo zadržati određenu otpornost.


Online Banking
Poslovanje s bankama
Poslovni
Publikacije

Naslov scheduler

 

Naslov scheduler

Naslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov schedulerNaslov scheduler

098 9842 972

Bruno 18.06.2018. 15:00 sati.

NaslovNaslov

 

Promjena nakon objave danas 16:18 555555

TEST 10:27