Raiffeisen Harmonic proglašen najboljim posebnim fondom u 2017. godini

20.04.2018

Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada „TOP OF THE FUNDS“, Raiffeisen Harmonic je osvojio titulu najboljeg fonda u kategoriji Posebnih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom

 

Raiffeisen Harmonic, Top Of The Funds

Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada „TOP OF THE FUNDS“, u sklopu Svjetskog dana investicijskih fondova, za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2017. godini, Raiffeisen Harmonic je osvojio titulu najboljeg fonda u kategoriji Posebnih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom.

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, odnosno Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize te Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima, održana je svečana dodjela nagrada „TOP OF THE FUNDS“, najboljim fondovima te ujedno i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima u 2017. godini.

Prije uručenja nagrada, Zvonimir Savić, predsjednik Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize, održao je kratku prezentaciju aktivnosti koje se provode u Hrvatskoj tijekom Svjetskog dana investicijskih fondova. Tom prigodom, Savić je istaknuo: „Svjetski dan investicijskih fondova se u Hrvatskoj obilježava četvrtu godinu zaredom te je od iznimne važnosti za podizanje razine financijske pismenosti kod mlađe generacije. Naime, ove smo godine održali predavanja na ukupno pet fakulteta i iznimno smo zadovoljni razinom znanja koje su mladi prezentirali tijekom održanih predavanja te smo sretni što vidimo da se razina financijske pismenosti u Hrvatskoj polako mijenja na bolje“.

Potom je uslijedilo kratko izlaganje Hrvoja Krstulovića, predsjednika Udruženja investicijskih fondova, koji je naglasio sljedeće: „U 2017. godini za 6 posto je narasla ukupna imovina investicijskih fondova u Hrvatskoj, na 18,6 milijardi kuna. Preko 220.000 građana ulaže u fondove i očekuju od onih koji upravljaju njima profesionalan pristup i rezultate. Prošle godine bilo je dobrih i loših događaja. Možda najveći pomak na bolje je u tome što se poboljšala financijska pismenost i uključenost ljudi. Prije deset godina su ljudi ulagali emotivno, danas toga nema. Danas građani ulažu razumnije i dugoročnije, disperziraju ulaganja i očekuju realniji povrat. Također, dodao bih da za 2018. godinu ima dosta trendova na tržištu od kojih posebno izdvajam implementaciju Zakona o tržištu kapitala, jer će njime investicijski savjet biti dostupan široj javnosti, a to je iznimno važno. Imovina fondova u Europi se u odnosu na 2007. godinu utrostručila, a to je dokaz da je naš posao koristan i da će biti sve prisutniji u budućnosti“, zaključio je Krstulović. 

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je svečana dodjela nagrada „TOP OF THE FUNDS“, te je Raiffeisen Invest d.o.o., odnosno fond Raiffeisen Harmonic, osvojio nagradu za najbolji posebni otvoreni investicijski fond s javnom ponudom. Nagradu je preuzeo Marko Hunjak, direktor Direkcije upravljanja imovinom te je ovom prilikom izjavio: „Iznimno mi je drago što smo i ove godine primili nagradu u kategoriji posebnih fondova, što je dokaz truda svih naših djelatnika prilikom razvijanja inovativnih proizvoda za naše klijente, koje uspješno plasiramo na tržište kapitala i smatram da ova nagrada dokazuje da se predani rad svih nas u Raiffeisen Investu isplatio. Također, drago mi je što su fondovi Raiffeisen Investa i ove godine prepoznati upravo u kategoriji posebnih fondova, što nas čini prepoznatljivima na tržištu. Ovom bih prilikom zahvalio i klijentima što su prepoznali naše napore, te na ukazanom povjerenju. Čestitam svim svojim kolegama na osvojenoj nagradi i vjerujem ćemo i u narednim godinama i dalje dokazivati izvrsnost u poslovanju i ostvarenim prinosima“, zaključio je Marko Hunjak.

Dodjela nagrada održala se u sklopu obilježavanja Svjetskog dana investicijskih fondova, koji se tradicionalno obilježava 19. travnja. Tim povodom i na temelju Nacionalnog strateškog okvira financijske pismenosti potrošača za razdoblje od 2015. do 2020. godine, Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK i ove godine organizira različita edukativno-informativna događanja: dodjelu nagrada, predavanja na fakultetima u nekoliko hrvatskih gradova, nastup na Cvjetnom trgu u Zagrebu 21. travnja od 9 do 15 sati, gdje će predstavnici društava za upravljanje investicijskim fondovima i HGK pružati informacije prolaznicima.