Raiffeisen Dynamic proglašen najboljim posebnim fondom u 2016. godini

21.04.2017

U sklopu Svjetskog dana investicijskih fondova, Raiffeisen Dynamic je osvojio titulu najboljeg fonda u kategoriji Posebnih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom.

 

Na svečanoj dodjeli godišnjih nagrada „TOP OF THE FUNDS“, u sklopu Svjetskog dana investicijskih fondova, za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom i najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2016. godini, Raiffeisen Dynamic je osvojio titulu najboljeg fonda u novoosnovanoj kategoriji Posebnih otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom, unutar koje je bilo ukupno 15 prijavljenih posebnih fondova.  

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore, odnosno Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize te Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima, održana je svečana dodjela nagrada „TOP OF THE FUNDS“, najboljim fondovima te ujedno i najboljem društvu za upravljanje investicijskim fondovima u 2016. godini.

Prije uručenja nagrada, Zvonimir Savić, predsjednik Sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize, održao je kratku prezentaciju aktivnosti koje se provode u Hrvatskoj tijekom Svjetskog dana investicijskih fondova. Tom prigodom, Savić je istaknuo: „Svjetski dan investicijskih fondova se u Hrvatskoj obilježava treću godinu zaredom te je od iznimne važnosti za podizanje razine financijske pismenosti kod mlađe generacije. Naime, ove smo godine održali predavanja na četiri zagrebačka fakulteta te je više od 200 srednjoškolaca prošlo kroz održane edukacije o investicijskim fondovima“. Potom je uslijedilo kratko izlaganje Hrvoja Krstulovića, predsjednika Udruženja investicijskih fondova, koji je naglasio sljedeće: „Pred investicijskim fondovima je vrlo zahtjevno razdoblje, te smo svjedoci izrazito zanimljivih događanja na tržištu. Predstavljen je Zakon o investicijskim fondovima, uveden je Zakon o kapitalnoj dobiti te je predstavljen novi MIFID 2 Zakon. Udruženje investicijskih fondova je postalo članom EFAMA (European Fund and Asset Management) na razini Europe, što smatramo dodatnim priznanjem za naše stručnjake iz fondova, te svi pokazatelji govore da su građani prepoznali investicijske fondove kao oblike štednje, jer su u posljednjih godinu dana fondovi rasli 28 posto“, zaključio je Krstulović. 

Nakon uvodnog dijela, uslijedila je svečana dodjela nagrada „TOP OF THE FUNDS“, te je Raiffeisen Invest d.o.o., odnosno fond Raiffeisen Dynamic, osvojio nagradu za najbolji posebni otvoreni investicijski fond s javnom ponudom. Nagradu je preuzeo Bojan Vuković, član Uprave Raiffeisen Investa, te ovom prilikom izjavio: „Iznimno mi je drago što nagradu primamo upravo u novoj kategoriji jer se trudimo razvijati inovativne proizvode te ih uspješno plasirati na tržište kapitala i smatram da ova nagrada dokazuje da se predani rad svih nas u Raiffeisen Investu isplatio. Ovom bih prilikom zahvalio i klijentima što su prepoznali naše napore, te na ukazanom povjerenju. Čestitam svim svojim kolegama na osvojenoj nagradi i vjerujem da ćemo uspjeti u svojim nastojanjima da podignemo kvalitetu znanja i financijske pismenosti u Hrvatskoj“, završio je Vuković.

Ove godine, nagrada „TOP OF THE FUNDS“ dodijeljena je bila u šest različitih kategorija, a dobitnici su kako slijedi:

PBZ euro novčani fond, pod upravljanjem PBZ Investa, osvojio je nagradu u kategoriji najboljeg eurskog novčanog otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom.
Auctor cash, pod upravljanjem Auctor Investa, osvojio je nagradu za najbolji kunski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.
PBZ bond, pod upravljanjem PBZ Investa, osvojio je nagradu za najbolji obveznički otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.
HPB global, pod upravljanjem HPB Investa, osvojio je nagradu za najbolji mješoviti otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.
ERSTE Adriatic Equity, pod upravljanjem ERSTE Asset Management, osvojio je nagradu za najbolji dionički otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.
Raiffeisen Dynamic, pod upravljanjem Raiffeisen Investa, osvojio je nagradu za najbolji posebni otvoreni investicijski fond s javnom ponudom.

Također, dodijeljena je i nagrada za najbolje Društvo za upravljanje investicijskim fondovima, a ove je godine nagrada pripala ERSTE Asset Management društvu.