Plaćanje u pokretu s RBA mKarticom

16.11.2017

Korisnicima RBA Visa debitnih i kreditnih kartica za shopping više nije potreban novčanik, niti gotovina u džepovima. 

 

Korisnicima RBA Visa debitnih i kreditnih kartica za shopping više nije potreban novčanik, niti gotovina u džepovima. Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) svojim je klijentima omogućila beskontaktno mobilno plaćanje korištenjem nove mobilne aplikacije RBA mKartica.

Plaćanje RBA mKarticom moguće je na svim prodajnim mjestima koja prihvaćaju beskontaktna plaćanja, u zemlji i inozemstvu. Prilikom kupovine dovoljno je samo prisloniti mobitel na beskontaktni POS uređaj u trajanju od nekoliko sekundi i plaćanje karticom je izvršeno. Za korištenje aplikacije nije potrebna Internet veza, niti je potrebno otključavati telefon prilikom plaćanja ili ulaziti u aplikaciju. Dovoljno je upaliti ekran mobilnog telefona i plaćanje će se izvršiti nakon prislanjanja mobilnog telefona na POS uređaj, na odgovarajuće mjesto s oznakom za beskontaktno plaćanje. Aplikacija korisnicima omogućava  pregled transakcija te odabir kartice za plaćanje na prodajnim mjestima, kako bi klijenti na lakši i brži način mogli upravljati svojim financijama u pokretu.

Transakcije do 100 kuna nije potrebno autorizirati PIN-om, ali ukoliko korisnik želi, može samostalno promijeniti postavke u aplikaciji kako bi se svaka transakcija autorizirala PIN-om. Kako bi korisnici bili u potpunosti sigurni prilikom kupovine ili korištenja ove aplikacije, plaćanje u iznosu većem od 100 kuna, moguće je na dva načina:

- unosom PIN-a mobilne aplikacije RBA mKartica i prislanjanjem mobitela ili

- prislanjanjem mobitela, unosom PIN-a mobilne aplikacije RBA mKartica te ponovnim prislanjanjem mobitela.

Usluga RBA mKartica može se ugovoriti u bilo kojoj RBA poslovnici, a klijentima će uskoro biti omogućena online aktivacija usluge putem internetskog bankarstva i RBA na dlanu mobilnog bankarstva. Usluga je dostupna svim korisnicima Android mobilnih telefona s podrškom za NFC tehnologiju, a do 30. lipnja 2018. godine se ugovara bez naknade za korištenje.