The Banker proglasio RBI "Bankom godine" u Srednjoj i Istočnoj Europi

09.12.2016

The Banker, stručni časopis koji izdaje Financial Times, proglasio je Raiffeisen Bank International AG (RBI) "Bankom godine u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2016. godinu".

 

The Banker, stručni časopis koji izdaje Financial Times, proglasio je Raiffeisen Bank International AG (RBI) "Bankom godine u Srednjoj i Istočnoj Europi za 2016. godinu". Time je ovaj renomirani časopis svoju regionalnu nagradu za Srednju i Istočnu Europu RBI-ju dodijelio već devet puta zaredom. Osim toga, pet regionalnih banaka kćeri RBI-ja dobile su naslov "banka godine" u svojim državama.

"Zadovoljan sam zbog nagrada jer njima The Banker odaje priznanje dobrom strateškom usmjerenju, tržišnom položaju i uspješnosti poslovanja, kao i širokoj lepezi proizvoda i usluga za stanovništvo i korporativne klijente u 14 država Srednje i Istočne Europe", izjavio je predsjednik Uprave RBI-ja Karl Sevelda. "Tim nagradama stručni žiri ovoga časopisa također izražava uvažavanje prema dubokoj stručnosti, velikoj predanosti i vrhunskim postignućima naših djelatnika. Zbog toga izražavam duboku zahvalnost kolegama u cijeloj RBI Grupi."

Banke mreže RBI-ja u Bjelorusiji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumunjskoj i Slovačkoj također su odabrane za "banke godine za 2016." u svojim državama. Nagrade su dodijeljene na svečanosti 7. prosinca u Londonu.

* * * * *

Raiffeisen Bank International AG (RBI) svojim matičnim tržištem smatra kako Austriju, u kojoj je vodeća ustanova korporativnog i investicijskoga bankarstva, tako i Srednju i Istočnu Europu (SIE). Njegove banke kćeri prisutne su u 14 tržišta te regije. Osim toga, Grupa obuhvaća i brojne pružatelje drugih financijskih usluga, primjerice u području leasinga, upravljanja imovinom, kao i spajanja i pripajanja društava (M&A).

Ukupno gledajući, usluge za približno 14,2 milijuna klijenata pruža oko 51.000 djelatnika putem otprilike 2.600 poslovnica.

RBI je potpuno konsolidirano društvo u vlasništvu Raiffeisen Zentralbank Österreich AG-a (RZB). RZB je neizravni vlasnik oko 60,7 posto dionica, dok je ostatak distribuiran javnosti. Dionice RBI-ja uvrštene su na Bečku burzu. RZB je središnja institucija najveće austrijske bankarske grupacije – Raiffeisen Banking Group, a služi i kao centrala cijele RZB Grupe, uključujući i RBI.

 

Za dodatne informacije slobodno se obratite:

Ingrid Krenn-Ditz (+43-1-71 707-6055, ingrid.krenn-ditz@rbinternational.com)

Christof Danz (+43-1-71 707-1930, christof.danz@rbinternational.com)

http://www.rbinternational.com 

http://www.rzb.at