RBA obilježila Dan štednje u cijeloj Hrvatskoj

03.11.2016

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) obilježila je ovogodišnji Svjetski dan štednje 30. listopada 2016. godine u poslovnicama diljem Republike Hrvatske

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) obilježila je ovogodišnji Svjetski dan štednje 30. listopada 2016. godine u poslovnicama diljem Republike Hrvatske te je ovom prilikom ugostila djecu i mlade vrtićkih i osnovnoškolskih uzrasta.

Ove godine je poslovnice Raiffeisen banke posjetilo približno1,900 djece i mladih, u gradovima s područja cijele Hrvatske: Bjelovaru, Čakovcu, Dubrovniku, Ivanić Gradu, Jastrebarskom, Karlovcu, Koprivnici, Kutini, Ludbregu, Makarskoj, Matuljima, Metkoviću, Osijeku, Poreču, Požegi, Prelogu, Puli, Rijeci, Rovinju, Samoboru, Sesvetama, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Svetoj Nedjelji, Svetom Ivanu Zelini, Šibeniku, Trogiru, Umagu, Varaždinu, Velikoj Gorici, Vinkovcima, Virovitici, Vrbovcu, Vukovaru, Zaboku, Zadru, Zagrebu i Zaprešiću. Djelatnici velikog broja poslovnica su se uključili u promociju i edukaciju povodom Dana štednje i druženje s najmlađima.

"Svjetski dan štednje je idealna prilika za upoznati djecu i mlade sa štednjom i sa činjenicom da svatko od nas treba štedjeti. Ovu akciju doživljavamo kao priliku za financijsko opismenjavanje najmlađih generacija, što je uvijek izazovno jer su oni istovremeno najzabavnija i najkritičnija publika. Ponosan sam na broj djece koji nas je posjetio te na djelatnike koji su s entuzijazmom pristupili ovom projektu, a njegovi razmjeri vidljivi su u usporedbi s prošlogodišnjim brojkama koje smo značajno nadmašili", izjavio je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Svjetski dan štednje tradicionalno se obilježava 31. listopada te služi i kao podsjetnik na Prvi međunarodni kongres štedioničara, koji je bio održan davne 1924. godine u Milanu.