RBA generalni sponzor programa EY Poduzetnik godine™

21.03.2016

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) sponzorirala je projekt EY Poduzetnik godine™ koji se druge godine za redom održava u Hrvatskoj, te je završio dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicima na gala večeri, održanoj 17. ožujka u Umjetničkoj kući Lauba u Zagrebu

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) sponzorirala je projekt EY Poduzetnik godine™ koji se druge godine za redom održava u Hrvatskoj, te je završio dodjelom nagrada najuspješnijim poduzetnicima na gala večeri, održanoj 17. ožujka u Umjetničkoj kući Lauba u Zagrebu.

Događanju su prisustvovali brojni domaći predstavnici poslovne i političke zajednice. Nagradu EY Poduzetnik godine™ dodijelio je neovisni žiri u sastavu: predsjednik žirija Emil Tedsechi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, te članovi žirija Alan Sumina i Zoran Vučinić, poduzetnici i ujedno prošlogodišnji pobjednici programa EY Poduzetnik godine, Vedrana Jelušić-Kašić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku i prof. dr. sc. Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, poduzetnik Nenad Bakić i Berislav Horvat iz EY Hrvatska. Odluka je donesena temeljem globalnih kriterija ocjenjivanja koji, uz opće uvjete, uključuju poduzetnički duh, inovativnost, strateško usmjerenje, financijsku uspješnost, nacionalni/regionalni doseg i osobni integritet.

Ove godine, titula EY poduzetnik godine pripala je Đuri Horvatu, osnivač poduzeća Tehnix. Dodijeljene su i nagrade u dvije potkategorije. Pobjednik u kategoriji "Tehnološka inovativnost" dodijeljena je Kristijanu Milakoviću (Nicro d.o.o.), dok je nagradu u potkategoriji "Međunarodno postignuće" dobila Habiba Legac iz tvrtke Feroimpex. Pored navedenih, među 30 poduzetnika koji su zadovoljili kriterije, finalisti su bili i Davor Zidarić iz tvrtke Centrometal d.o.o., Stjepan Hittner iz Hittner d.o.o., Mohamed Radwan Joukhadar iz tvrtke Medical Intertrade d.o.o., Tomislav Mamić iz tvrtke Tommy d.o.o. i Boris Žgomba iz tvrtke Uniline d.o.o.

"Svima bi trebalo biti jasno koliko su poduzetnici važni, no uvijek je dobro naglasiti ono što je važno za sve sudionike gospodarstva i društva. Najviše me raduje i ohrabruje činjenica da ponovno vidim da je Hrvatska zemlja iznimnih poduzetnika i kvalitetnih projekata. Mala i srednja poduzeća glavni su nositelj konkurencije na tržištu, generatori rasta i novih radnih mjesta te stvaratelji dodane vrijednosti. Raiffeisen banka se drugu godinu zaredom uključila u program EY poduzetnik godine zato što smatramo da ovaj program na inovativan i moderan način potiče promicanje poduzetničkih vrijednosti. Čast mi je i ove godine dodijeliti nagradu u potkategoriji Međunarodno postignuće", istaknuo je Michael Müller, predsjednik Uprave RBA prilikom uručenja nagrade gospođi Habibi Legac u potkategoriji "Međunarodno postignuće".

Nagrada EY Poduzetnik godine™ svjetski je program koji se provodi na državnoj, regionalnoj i globalnoj razini u više od 145 gradova i 60 država. Pobjednik nagrade EY Poduzetnik godine™ predstavljati će Hrvatsku na događanju EY Svjetski poduzetnik godine™ koje se odvija svake godine u Monte Carlu.