Održana treća ovogodišnja radionica za žene poduzetnice u Varaždinu

08.11.2016

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavljaju s aktivnostima u sklopu programa "Women in Business" - održana je treća ovogodišnja radionica za žene poduzetnice u Varaždinu.

 

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) nastavljaju s aktivnostima u sklopu programa "Women in Business" - održana je treća ovogodišnja radionica za žene poduzetnice u Varaždinu. Središnja tema bila je kako uz pomoć brandiranja poduzetnice mogu unaprijediti svoje poslovanje. Navedeni program provode RBA i EBRD, a program je financiran od EBRD-ovog posebnog dioničarskog fonda i EBRD-ovog Taiwan Business fonda za tehničku suradnju.

Maja Jambrošić, direktorica regije iz RBA otvorila je službeni dio radionice, te je zaželjela dobrodošlicu okupljenima i izjavila sljedeće: „Posebno mi je zadovoljstvo biti domaćin današnjeg eventa. Smatram izuzetno važnim podržati aktivnosti koje su usmjerene na poduzetništvo i na podizanje konkurentnosti. U Hrvatskoj nije jednostavno biti poduzetnik, stoga smo ovdje kako bismo vas podržali, odnosno kako biste bile u potpunosti spremne odgovoriti na izazove brzo mijenjajućeg tržišta. Osobita vrijednost suradnje između RBA i EBRD-a sastoji se u tome da ima i financijski dio i nefinancijsku sastavnicu. Vjerujemo da na taj način pružamo cjelovitu uslugu koja povećava dostupnost sredstava i podiže konkurentnost poduzeća."

Višnja Mrakovčić Supek, Associate iz EBRD-a pozdravila je okupljene u ime EBRD-a te je prezentirala nefinancijske usluge programa za poduzetnice. "Do sada je više od 200 poduzetnica prošlo kroz ovaj program, a 82 poduzetnice su koristile usluge konzultanata. Ove brojke govore u prilog značenja i koristi ovog programa, te nam je izuzetno drago što je njegova vrijednost prepoznata. Zahvaljujemo Raiffeisen banci koja se prva aktivno priključila ovom programu te se radujemo nastavku afirmacije ovog projekta", zaključila je Mrakovčić Supek.

Vedrana Perković-Hadl, starija savjetnica za bankarstvo iz Frankfurtske škole za financije i menadžment, predstavila je Business Lens - on line dijagnostički alat, koji omogućava prepoznavanje prilika za daljnji razvoj poduzeća i u konačnici poboljšanje poslovanja. Alat je dostupan na internetskoj stranici Raiffeisen banke www.rba.hr

U nastavku radionice prezentaciju "Unaprijedite svoje poslovanje - Moć brandiranja" održala je Hrvojka Skoković Harašić, CEO, Prvi korak poduzetnički centar d.o.o./Frankfurt School of Finance & Management. Na samom kraju druženja okupljenima se obratila gošća poduzetnica Janja Lončar-Puček, direktorica, Automobil-Lončar d.o.o. koja je podijelila priču o svom poduzetničkom putu, kao i zanimljivosti i izazove s kojima se susreće u svakodnevnom poslovanju, ali i s kojima se susretala na putu afirmacije u poduzetništvu.